Hvilke drikkevarer passer til ost?

Vi bliver ofte stillet det spørgsmål og desværre kan vi ikke give et entydigt svar på, hvilke drikkevarer der passer til ost. Man er nødt til at smage sig frem for det kan ligge overraskende gode match i den specifikke ost og drikkevarekombination. Som udgangspunkt kan det være godt enten at finde smags- eller duftfællesskaber mellem ost og drikkevare eller gå efter kontrasfuldhed. Et overlap kan f.eks. være sødme eller en særlig duft. En kontrast kan være at finde syrlighed i drikkevaren og sødme i osten.

Generelt set, så prøv dig frem - temperer osten, præsenter drikkevaren i et passende glas og duft smag så først på osten, så drikkevaren og så osten igen.

De fleste har en opfattelse af at rødvin og ost altid er en sikker vinder. Rødvin kan være et godt match, men vores oplevelse er at rødvin sjældent er det bedste match. Vi smagsbedømmer vores oste med en række drikkevarer og synes det er mange spændende drikkevarematch, som er værd at udforske. De specifikke match til vores oste kan du se på produkternes detaljesider eller vende med personalet i vores butikker og der følger nogle konklusioner her: 

Hvidskimmel går som udgangspunkt godt med en tør sherry eller stouts som f.eks. Porter Porter eller Good Morning Vietnam.

Faste oste er som udgangspunkt lette at arbejde med og der er mange velsmagende muligheder. Prøv f.eks. med æblebaserede frugtvine som Malus Danica og Feminam fra Cold Hand, øl med masser af frugtighed fra humle eller gær eks. Saison Dupont. Du kan også drikke et glas vin til de faste oste - måske med lidt bobler. Prøv Exilé Rosé.

De dehydrede hvidskimmeloste og rødkitostene går som udgangspunkt godt med f.eks. en hvidvin med frisk ren syre og urtede noter som Grüner Veltliner eller en let chardonnay som Les Favrelles. Alternativt kan de også prøves med en passito eller lys vermuth.

Blåskimmel kan ofte klare drikkevarer med lidt kraft i smag og alkoholprocent. Prøv dig f.eks. ad med lysere hedvine, hvor alkoholen giver varme men sødmen stadigvæk er høj f.eks. Masculine. Alternativt kan man også kombinere med en rød vermuth, passito Magico eller en et glas stout som Good Morning Vietnam.

Se hvilke drikkematch vi anbefaler til vores oste her


Nyere indlæg