Matchende garniture løfter osteoplevelsen

Servér ostene med matchende garniture for at løfte osteoplevelsen til nye højder.

Prøv dig frem med kombinationer af ost og tilbehør. Smag både på osten alene og sammen med garniturer og oplev, hvordan garnituren kan være med til at ændre på opfattelsen af osten, når mundfølelsen ændrer sig eller andre smagsnuancer fremhæves.

Sprødt og sødt er ofte gode ledsagere til ost, og du kan skabe kontraster i osteserveringen ved for eksempel at vælge noget sprødt og knasende til de bløde oste. Prøv gerne med knækbrød eller letristede, saltede nødder, eller lav selv smørstegte boghvedekerner. Til de faste oste kan du servere bløde abrikoser i Monbazillac, hjemmelavede syltede abrikoser med stjerneanis, kardemomme og allehånde, eller prøve med noget sødt som eksempelvis honning, som også går godt til de kraftigere oste.

Vi har fået udviklet vores egne marmelader til ost, som produceres af Sorring Bær. Marmeladerne er skabt med vores forskellige typer ost i tankerne, således at de hver især fremhæver ostenes smag og aroma.

Vi er begejstrede for at matche Tomatmarmeladen med de gule, faste oste. Med krydderier som vanilje, rosmarin og timian er den et krydret og umamifyldt modspil til oste som eksempelvis Havgus 12 eller Gammel Knas. Tomatmarmeladens efterfølger, Grønne Tomater med timian, estragon og rosmarin, har samme umamiintensitet, men også mere syre og friskhed. Den fungerer fantastisk som match til både bløde, hvide oste og modne blåskimmeloste. Prøv for eksempel at servere de Grønne Tomater til Den Hvide Dame eller Høgelundgaard 8.

Vores Kandiserede Citroner med laurbær, stjerneanis og vanilje er udviklet særligt til hvidskimmeloste. Smagen er frisk, syrlig og let bitter og passer godt til de cremede hvidskimmeloste. Servér den eksempelvis sammen med Krondild og oplev, hvordan marmeladen også fremhæver ostens krydrede smag og aroma, eller prøv den sammen med friskosten Loke.

Til rødkitoste som Rød Løber og Gnalling anbefaler vi Hybenmarmelade med dansk honning som et aromatisk og sødmefyldt element, der fremhæver de florale noter fra rødkitten.

De mere intense blåskimmeloste er vi begejstrede for at matche med Solbær & Honning. Med mørke, fyldige smage og frisk syrlighed går den godt i spænd med oste som Høgelundgaard 12. De hele bær og knasende solbærkerner skaber en kontrast til den bløde ost.

Du kan også sagtens lave din egen garniture til ost. Prøv eksempelvis vores opskrift på rabarberkompot med honning og rosa peber til de faste oste.

Se hele vores udvalg af tilbehør her, eller få mere inspiration til opskrifter her.


Ældre indlæg Nyere indlæg