
Ingredienser
2 løg
5 dl rødvin
250g Saltet smør
3 spsk mel
Timian
Salt
Peber
Stegsky/fond
Essens fløde 50%
Kulør
Laurbærblade
Tilberedning
“En god sovs kræver tid, kærlighed, smør og fløde.” Sådan sagde Umut i vores film, hvor han lavede flæskesteg med det hele til et autoværksted.
Snit løgene og svits dem med lidt Saltet smør og krydderierne. Tilsæt derefter rødvinen og lad det reducere til 1/3. Tilsæt derefter Essens fløde 50% og stegesky. Lad det hele koge igennem i 20 min. ved svag varme og hæld lagen gennem en sigte eller en si ned i en skål.
Rist mel og smør af i en ny gryde, til det dufter sødligt af småkager. Tilsæt derefter lagen og lad det koge igennem til sovsen bliver tyk og cremet. Hæld kulør i, til farven er passende.
Tip! Den skal være gaffelvenlig.
Gaffelvenlig sovs
Andre gode opskrifter
“Lav altid flere brunede kartofler end hvide. Der er altid for lidt”. Sådan lød det fra Umut, da han serverede julemiddag for et autoværksted.
“Der skal være velsmag, og der skal være sprød svær”. Det var Umuts krav, da han serverede flæskesteg til et autoværksted.
“Rigtig rødkål fortjener smør. Og sådan er det”. Sådan sagde kokken Umut, som lavede sin egen version til et autoværksted.
“Risalamande er årets vigtigste dessert”. Sådan lød det fra kokken Umut, da han afslørede sin egen opskrift.