
Ingredienser
1 rødkål
2 dl eddike
100g sukker
125g Saltet smør
2 dl solbærsaft
Laurbærblade
Nelliker
Tilberedning
“Rigtig rødkål fortjener smør. Og sådan er det”. Sådan sagde kokken Umut, som lavede sin egen version til et autoværksted.
Karamelliser sukkeret og tilsæt derefter eddiken. Når massen er jævn, tilsættes de øvrige ingredienser. Lad det koge, til det er mørt og lækkert.
Tip! Hemmeligheden er at bruge lidt ekstra Saltet smør, så salten herfra spiller sammen med det søde.
Rødkål med ekstra smør
Andre gode opskrifter
“En god sovs kræver tid, kærlighed, smør og fløde.” Sådan sagde Umut i vores film, hvor han lavede flæskesteg med det hele til et autoværksted.
“Lav altid flere brunede kartofler end hvide. Der er altid for lidt”. Sådan lød det fra Umut, da han serverede julemiddag for et autoværksted.
“Der skal være velsmag, og der skal være sprød svær”. Det var Umuts krav, da han serverede flæskesteg til et autoværksted.
“Risalamande er årets vigtigste dessert”. Sådan lød det fra kokken Umut, da han afslørede sin egen opskrift.