Kefirboller

8 portioner 1 t. 30 min.

Ingredienser

600g mel
60g sukker
25g gær
150g vand
125g Saltet smør
150g Essens kefir
1 æg
10g salt
1 tsk kardemomme

Tilberedning

“Luftige boller er en kunst”. Sådan sagde kokken Umut, da han bagte boller til en hel børnefødselsdag.

Smelt smør og kog det op med vand. Rør resten af ingredienserne sammen og tilsæt det varme vand og smør. Lad det hæve til dobbelt størrelse og del dejen i 12 boller, som bages ved 185 grader i ca 10 min. Værs’go.

Tip! Kefir giver en syrlighed, som man kan savne i bagværk.

Husk at smage godt efter. Velbekommen

Lutter lagkage

“Pufsukker er det søde køkkens svar på fyrværkeri”. Sådan lød det fra Umut, da han lavede lagkage til en børnefødselsdag.


Ældre indlæg Nyere indlæg