Langtidssaltet flæskesteg

Ingredienser

1 svinekam/flæskesteg på ben (ca. 2 kg)

Salt

Peber

Laurbærblade

Stjerneanis

Nelliker

Vand

Tilberedning

“Der skal være velsmag, og der skal være sprød svær”. Det var Umuts krav, da han serverede flæskesteg til et autoværksted.

Sværene på flæskestegen ridses dagen før brug og gnides godt med salt, og laurbærbladene stikkes godt ned mellem sværene. Lad stegen stå i køleskabet natten over. Fordel herefter nellikerne jævnt imellem sværene. Stegen lægges i en bradepande med sværsiden nedad i vand, så det dækker sværene.

Stegen sættes i ovnen ved 185 grader i 20 min.

Efter 20 min. vendes stegen om, og stjerneanis, salt og peber lægges under stegen for at tilsætte smag til kødet. Lad herefter stegen være i ovnen 1,5 time ved 195 grader.

Tip: Når du lægger krydderierne under stegen, trænger det bedre ind i kødet og giver stor smag.

Langtidssaltet flæskesteg

Andre gode opskrifter

“Lav altid flere brunede kartofler end hvide. Der er altid for lidt”. Sådan lød det fra Umut, da han serverede julemiddag for et autoværksted.

“En god sovs kræver tid, kærlighed, smør og fløde.” Sådan sagde Umut i vores film, hvor han lavede flæskesteg med det hele til et autoværksted.

“Risalamande er årets vigtigste dessert”. Sådan lød det fra kokken Umut, da han afslørede sin egen opskrift.

“Rigtig rødkål fortjener smør. Og sådan er det”. Sådan sagde kokken Umut, som lavede sin egen version til et autoværksted.


Nyere indlæg