Flødekarameller

Ca. 50 stk.

Ingredienser

300 g Fløde 38 % (225 g Essens Fløde 50% + 75 g Essens Årstidsmælk)

295 g Sukker

155 g Glukose

55 g Arla Unika Saltet smør

1g Havsalt i flager

Tilberedning

1. Varm fløden op til 50 grader, tilsæt salt, og lad saltet smelte

2. Karamelliser sukker og glukose til 170-180 grader. Du må gerne røre forsigtigt i den med et lille piskeris. Tag af varmen

3. Tilsæt smør, og lad det bruse op

4. Tilsæt den varme fløde lidt ad gangen

5. Kog karamellen til 118-120 grader

6. Hæld karamellen ud i en ramme beklædt med bagepapir

7. Lad den stå til næste dag, og skær herefter karamellerne ud i den ønskede størrelse

8. Pak dem enkeltvis i fedtpapir/bagepapir. Ved opbevaring ved stuetemperatur kan de holde sig et par måneder


Ældre indlæg Nyere indlæg