Teknik: Gnalling rehydreret med mexicansk kaffelikør + marmelade af grønne tomater

Ingredienser

Gnalling

Kaffelikør (tør)

Grønne Tomater

Se vores How to-video

På videoen viser Arla Unikas testkok Gabriel Hedlund, hvordan man rehydrerer en ost.

Sådan virker det

Det er vigtigt at bruge en kaffelikør, som ikke er for sød. Det er spiritussens effekt på ostens tekstur og smag, vi er ude efter - ikke at tilføje sødme.

Vi er heller ikke ude på at tilføje en egentlig smag af kaffe, men snarere bibringe et friskt aromatisk element af grønne kaffebønner. Det harmonerer godt med spiritussens evne til at fremhæve ostens frugtige noter.

Marmeladen af grønne tomater føjer yderligere frugtighed til oplevelsen, men giver samtidig en solid letbitter bund i smagsbilledet, som bringer helheden i balance.

Tip
Spis den rehydrerede ost, som den er. Tilføjelsen af væske påvirker ostens smelteevne og øger risikoen for, at osten får din ret til at skille. Men hvad du taber i køkkentekniske egenskaber, vinder du i velsmag.

Rehydreret Gnalling - før og efter


Ældre indlæg Nyere indlæg