Teknik: Hallands Himmel rehydreret med appelsingin + tomatmarmelade

Se vores How to-video

På videoen viser Arla Unikas testkok Gabriel Hedlund, hvordan man rehydrerer en ost.

Sådan virker det

Til trods for en klar og ren smag af appelsin i gin’en, er det ikke appelsin, osten smager af efter sin rehydrering. Orangesmagen er snarere integreret i et samlet udtryk af eksotisk frugtighed med ananas og passionsfrugt som primære deskriptorer.

Hallands Himmel er en velafbalanceret, men muskuløs og intense ost, og den nyvundne frugt klæder den. Men skal spiritussens aromatisering kunne smages i osten, skal den være meget markant.

Tomatmarmeladen har en umamiintensitet og en let bitterhed, som harmonerer godt med ostens egen kødfulde dybde, og grøntsagens vegetale noter spiller flot sammen med ostens sødmefulde frugt.

Tip
Spis den rehydrerede ost, som den er. Tilføjelsen af væske påvirker ostens smelteevne og øger risikoen for, at osten får din ret til at skille. Men hvad du taber i køkkentekniske egenskaber, vinder du i velsmag.

Rehydreret Hallands Himmel - før og efter


Ældre indlæg Nyere indlæg