Hjemmelavet Mascarpone

1 portion  20 min.

Ingredienser

1 liter Uartig Fløde (Fløde 48%)

2 spsk. friskpresset citronsaft

Udstyr

Termometer

Osteklæde eller viskestykke

Tilberedning

  1. Hæld Uartig Fløde (Fløde 48%) i en gryde og opvarm forsigtigt under omrøring til 85 grader celsius.
  2. Tag gryden af varmen og rør citronsaften i.
  3. Stil gryden med ostemassen på køl med låget på i 12 timer.
  4. Læg osteklæde/viskestykke i en passende si og hæld ostemassen i.
  5. Ostemassen skal nu stå afdækket i køleskabet til afdrypning i ca. 12 timer. Rør evt. et par gange i ostemassen undervejs.

Opskriften giver ca. 800 g mascarpone. Den hjemmelavede mascarpone holder et par dage på køl.

Relaterede produkter

Sold out
Sold out
Sold out

Ældre indlæg Nyere indlæg