
1 portion ● 30 min.
Ingredienser
1 liter let sammenpressede blade fra helt udsprungne hybenroser
½ liter vand
1 tsk. citronsyre
500 g sukker
10 g geleringspulver til gele
evt. ½ tsk. flydende konserveringsmiddel
Tilberedning
Skyl bladene og kog dem med citronsyren 10-15 min til farve og smag er trukket ud i vandet. Si ½ liter vand fra og køl det.
Bland geleringspulveret med lidt sukker og rør ud i den afkølede saft. Kog 1 minut og tilsæt så resten af sukkeret under omrøring. Bring igen i kog så hele overfladen bobler let og kog 10 minutter. Skum gelen, tilsæt evt. ½ tsk. flydende konserveringsmiddel og hæld på rene skoldede glas.
Sæt til side og lad stå ved stuetemperatur med klæde over til dagen efter, før glassene lukkes.