Hybenrosegele

1 portion  30 min.

Ingredienser

1 liter let sammenpressede blade fra helt udsprungne hybenroser

½ liter vand

1 tsk. citronsyre

500 g sukker

10 g geleringspulver til gele

evt. ½ tsk. flydende konserveringsmiddel

Tilberedning

Skyl bladene og kog dem med citronsyren 10-15 min til farve og smag er trukket ud i vandet. Si ½ liter vand fra og køl det.

Bland geleringspulveret med lidt sukker og rør ud i den afkølede saft. Kog 1 minut og tilsæt så resten af sukkeret under omrøring. Bring igen i kog så hele overfladen bobler let og kog 10 minutter. Skum gelen, tilsæt evt. ½ tsk. flydende konserveringsmiddel og hæld på rene skoldede glas.

Sæt til side og lad stå ved stuetemperatur med klæde over til dagen efter, før glassene lukkes.


Ældre indlæg Nyere indlæg