Hyldeblomstis

1 portion  2 t.

Ingredienser

Du skal brueg en ismaskine til denne opskrift

½ l hyldeblomstsaft

½ l Årstidsmælk

2½ dl. Uartig Fløde (Fløde 48%)

3 stk. æggeblommer

2 spsk. rørsukker

Hyldeblomstemarmelade

Tilberedning

  1. Kog hyldeblomstsaften ned til 2½ dl og køl ned.
  2. Rør æggeblommer og sukker godt sammen. Bland Årstidsmælk og Uartig Fløde (Fløde 48%) i en gryde. Bring det i kog. Hæld lidt af mælkeblandingen ned til æggeblandingen og rør rundt. Hæld straks “ismassen” tilbage i gryden og varm videre under konstant omrøring til det hele tykner. Sluk og køl ned under omrøring.
  3. Hæld den indkogte hydeblomstsaft og ismassen i en ismaskine, og kør til den er frossen.
  4. Smager skønt lige fra maskinen med hyldeblomstmarmelade på toppen.

Ældre indlæg Nyere indlæg