Jordbærgrød med Fløde 50% og ristede mandler

4 portioner  Tilberedningstid: 1 time

Ingredienser

200 g ristede mandler

750 g jordbær

1 stk. vaniljestang

1 stk. tonkabønne

2,5 dl vand

75 g rørsukker

2 spsk. kartoffelmel

1,5 dl Fløde 50%

Vi har opdateret den gamle kending, rødgrød med fløde, med vanilje og tonkabønner. Tonkabønner er i familie med ærter, og har en smag, der minder om vanilje, tobak og frisk hø, og som bidrager med et intenst og aromatisk modspil til de søde jordbær og den fede fløde.

Tilberedning

  1. Mandlerne hakkes groft.
  2. Jordbærrene skylles og nippes.
  3. Kog jordbærrene i vandet med vaniljen og den revne tonkabønne, til de knapt er møre. Smag til med sukker efter behag.
  4. Rør kartoffelmelet ud i lidt vand og jævn grøden. Afkøl til rumtemperatur.
  5. Server jordbærgrøden med en rundhåndet mængde Fløde 50% og drys med de ristede mandler.

Ældre indlæg Nyere indlæg