
6-8 personer ● Forberedelse: 40 min. Total 1 t. 50 min.
Ingredienser
350 g blommer
35 g sukker
1⁄4 vaniljestang
100 g sukker
50 g vand
50 g stærk espresso, friskbrygget
100 g æggehvider
170 g sukker
1 tsk eddike
1 spsk maizena
Sød marengs, syrlige blommer, bitter kaffe og fed fløde forenes i èn simpel, men vidunderlig dessert.
Opskriften er udviklet af Lækkerier.
Fremgangsmåde
- Skyl blommerne, skær dem i både, drys med sukker og vanilje og bag dem i et ildfast fad ved 150 C (alm. varme) i 15 minutter. Lad dem køle af.
- Smelt de 100 g sukker til mørk karamel i en tykbundet gryde. Tilsæt vandet lige når karamellen begynder at ryge og rør godt rundt mens det bobler. Hæld espressoen i gryden, rør rundt og sluk blusset. Lad kaffesiruppen køle til stuetemperatur og opbevar den på køl indtil brug.
- Pisk æggehvider, sukker og eddike til fast marengs. Vend forsigtigt maizena i marengsen og rør til sidst 3 tsk kaffesirup i. Smør marengsen op i en rund pavlova på bagepapir og sæt den ind i en 150 C (alm. varme) varm ovn, som straks skrues ned til 120 C (alm. varme), og bag den i 1 time og 10 minutter.
- Pisk Fløde 50%, flormelis og vanilje til let skum umiddelbart før servering. Top den afkølede marengs med det bløde skum og de afkølede bagte blommer og server straks.