Kaffepavlova med bagte blommer og Fløde 50%

6-8 personer  Forberedelse: 40 min. Total 1 t. 50 min.

Ingredienser

350 g blommer

35 g sukker

1⁄4 vaniljestang

100 g sukker

50 g vand

50 g stærk espresso, friskbrygget

100 g æggehvider

170 g sukker

1 tsk eddike

1 spsk maizena

2,5 dl Essens Fløde 50%

20 g flormelis

1⁄4 vaniljestang

Sød marengs, syrlige blommer, bitter kaffe og fed fløde forenes i èn simpel, men vidunderlig dessert.

Opskriften er udviklet af Lækkerier.

Fremgangsmåde

  1. Skyl blommerne, skær dem i både, drys med sukker og vanilje og bag dem i et ildfast fad ved 150 C (alm. varme) i 15 minutter. Lad dem køle af.
  2. Smelt de 100 g sukker til mørk karamel i en tykbundet gryde. Tilsæt vandet lige når karamellen begynder at ryge og rør godt rundt mens det bobler. Hæld espressoen i gryden, rør rundt og sluk blusset. Lad kaffesiruppen køle til stuetemperatur og opbevar den på køl indtil brug.
  3. Pisk æggehvider, sukker og eddike til fast marengs. Vend forsigtigt maizena i marengsen og rør til sidst 3 tsk kaffesirup i. Smør marengsen op i en rund pavlova på bagepapir og sæt den ind i en 150 C (alm. varme) varm ovn, som straks skrues ned til 120 C (alm. varme), og bag den i 1 time og 10 minutter.
  4. Pisk Fløde 50%, flormelis og vanilje til let skum umiddelbart før servering. Top den afkølede marengs med det bløde skum og de afkølede bagte blommer og server straks.

Ældre indlæg Nyere indlæg