Kartoffelkompot med sellerikrebinet og stegte broccolini

2 portioner 

Ingredienser

600 g kartoffel

100 g minimælk

50 g Gammel Knas

Salt og peber

200 g broccolini

300 g knoldselleri

30 g hvedemel

30 g rasp

3 æggehvider

1 spsk olivenolie

Salt og peber

Det tog tid at nå frem til en vellykket kartoffelkompot, som både har den helt rette konsistens, smag og som udnytter Gammel Knas’ potentiale til fulde. Resultatet blev simpel kartoffelmos gratineret med et pænt stykke Gammel Knas ovenpå. Osten karamelliserer gyldent og sprødt og skaber en god kontrast til den bløde kartoffelmos.

Tilberedning

  1. Kog kartoflerne helt møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, og tilsæt minimælk. Bryd kartoflerne og smag til med salt og peber.
  2. Kom massen i et ovnfast fad og fordel Gammel Knas udover.
  3. Bag det i ovnen i ca. 10 minutter ved 200 grader varmluft, eventuelt sammen med knoldsellerien, som også skal bages i ovnen ved samme temperatur.
  4. Skær 2 knoldselleribøffer a’ 150 g hver og kog dem i letsaltet vand ved middel varme i ca. 10 minutter alt efter tykkelse. Dryp dem helt tørre på et viskestykke og vend dem herefter i hvedemel, sammenpisket æggehvide og rasp (i den rækkefølge). Fordel 1 spsk olivenolie udover dem, og bag i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter eller til de er blevet gyldne.
  5. Kom broccolini på en pande med lidt vand på. Lad det koge let i panden, og steg dem til de får lidt farve, når væsken er fordampet.

Næringsdeklaration

Næringsindhold Pr. 100 g Pr. person E%

Energi (kj/kcal)

383 kj / 92 kcal

2735 kj/654 kcal

-

Fedt

3 g

19 g

25 E%

- mættet fedt

1 g

7 g

10 E%

- monoumættet fedt

11 g

75 g

7 E%

- polyumættet fedt

< 1 g

2 g

2,5 E%

Kulhydrat

12 g

86 g

57 E%

Kostfibre

2 g

11 g

3 E%

Protein

4 g

29 g

18 E%

Salt

< 1 g

1 g

-


Ældre indlæg Nyere indlæg