
5-6 portioner ● 2 t.
Ingredienser
300 g sukker
2 dl vand
2 citroner (saft af begge og skal af 1)
10 stk skovmærke frisk eller tørret
500 g Årstidskefir
200 g Essens Ymer
Tilberedning
Kog sukker og vand op
Tilsæt skovmærke
Lad trække under låg 20 min og si lagen.
Tilsæt citron-saft og -skal
Rør Årstidskefir og Essens Ymer i sukkerlagen
Tip:
På en ismaskine kan man altid røre en is af koldskål! Transformer bedst koldskål til is ved at være opmærksom på:
- Smagen skal være kraftigere end til koldskålen, så halver mængden af mejeriprodukter fra den oprindelige opskrift.
- Bedre konsistens og mere fedme opnås ved at tilsætte 1/8-1/4 Essens Fløde 50% til massen.
- Fjern krydderier, f.eks. vaniljestænger og kardemommekapsler fra massen, inden den køres på ismaskinen.