Pastaret med hallands himmel

2 personer

Ingredienser

250 g pasta, frisk. Brug gerne pastaplader og skær dem til tykke tagliatelle

10 g hvidløg

350 g blandede svampe. Eventuelt køb tørrede og udblød dem i vand

200 g pastavand

85 g Hallands Himmel

100 g rosenkål

10 blade salvie

Salt og peber

20 g ristede, hakkede valnødder til topping

Med pastaretten er det vores ambition, at skabe en velsmagende ret, med blåskimmelost og rosenkål. Selvom der findes modstandere af rosenkål, er vi at den overbevisning, at man kan få alt til at smage godt, med den korrekte håndtering, mængde og i et velsmagende samspil med de øvrige ingredienser.

Fremgangsmåde

  1. Kog pastaen al dente i meget saltet vand. Gem 200 g. pastavand.
  2. Skær stokken af rosenkålene og halvér dem.
  3. Steg hvidløg og svampe godt af på en pande, og tilsæt pastavand samt rosenkål. Lad dem blanchere let, og tilsæt herefter Hallands Himmel. Vent til osten er opløst i vandet og giv det et kort opkog og tilsæt så før du tilsætter pasta og salvie.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Server med ristede valnødder på toppen.

Næringsdeklaration

Næringsindhold Pr. 100 g Pr. person E%

Energi (kj/kcal)

566 kj/135 kcal

2886 kj/690 kcal

-

Fedt

5,32 g

27,1 g

34 E%

- mættet fedt

2,4 g

12,2 g

10 E%

- monoumættet fedt

0,31 g

1,57 g

15 E%

- polyumættet fedt

1,14 g

5,82 g

9 E%

Kulhydrat

15,6 g

79,5 g

48 E%

Kostfibre

1,58 g

8,07 g

2 E%

Protein

6,03 g

30,7 g

18 E%

Salt

0,26 g

1,3 g

-


Ældre indlæg Nyere indlæg