
8 portioner ● 1 t. 30 min.
Ingredienser
Marengsbund
3 æggehvider
1 knivspids salt
200 g flormelis
1 dråbe citronsaft
Vaniljecreme
Bærkompot
300 g blandede friske sensommerbær fx ribs, hindbær og blåbær
1 vaniljestang
100 g rørsukker
Tilberedning
Til marengsbunden: Pisk hviderne stive med salt og tilsæt herefter florsukker lidt af gangen og til slut citronsaften. Når marengsen er sej og blank er den klar. Smør massen ud på bagepapir i ca. 2 cm tykkelse og 20 cm i diameter. Bag marengsbunden ved 90 grader i mindst 4 timer.
Til vaniljecremen: Gnid vaniljekornene ud i lidt sukker og pisk dem med Double Fraiche 50% Essens fra Arla Unika og Arla Unika ymer til det bliver luftigt.
Til bærkompotten: Kog halvdelen af bærrene med sukker og vaniljekorn i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og vend de sidste bær i.
Servering: Læg vaniljecremen over marengsbunden og lav evt. en kant af cremen til at holde på bærkompotten. Hæld den lune bærkompot over ved servering og spis desserten straks.