Sol over Havgusen

4 portioner Forberedelsestid: 10 min., tilberedningstid: 5 min.

Ingredienser

4 stk XL æg
60 g fintrevet Havgus 12
8 skiver tørsaltet bacon
Salt og peber
Relish eller chutney

Sol over havgusen er en let og velsmagende måde at give morgenægget kant og karakter. De bagte æg gør retten let at tilberede, når der er flere gæster. Variér retten med dit eget valg af f.eks. tomat- eller agurkerelish.

Tilberedning

  1. Steg bacon ved 200°C i ovnen til det er gyldent og sprødt.
  2. Del æggene i hvider og blommer. Det er vigtigt, at blommerne er hele, så slå dem evt. ud i hvert sit lille glas. Blommer fra helt friske æg er bedst.
  3. Pisk hviderne meget stive og vend forsigtig Havgusen i.
  4. Smør en bageplade med olie.
  5. Fordel hviderne i fire lige store portioner på bagepladen og drys med salt og peber.
  6. Lav en fordybning med en ske i hver af portionerne, så der er plads til en blomme.
  7. Bag hviderne i ca. tre minutter, til overfladen begynder at tage farve.
  8. Tag pladen ud og hæld en blomme i fordybningerne.
  9. Bag i yderligere to minutter.
  10. Server med bacon og relish eller chutney.

Relaterede produkter

Sold out

Sold out

Sold out

Ældre indlæg Nyere indlæg