
Ingredienser
Se vores How to-video
På videoen viser Arla Unikas testkok Gabriel Hedlund, hvordan man rehydrerer en ost.
Sådan virker det
Sort Himmel besidder i sig selv en stor aromatisk nuancerigdom og en nøje afstemt tekstur og grundsmagsbalance. Det er en profil, det er vanskeligt at forbedre ved yderligere tilsætning.
Når rehydreringen alligevel giver mening, er det, fordi det giver osten en blød cremethed, som den oprindelige let smuldrende struktur ikke havde. Det cremede element hjælper osten med at levere sine smagsforbindelser til mundhulen. Samtidig giver snapsens morbær- og rose-noter et friskt floralt lift til den meget groundede og dybe ostesmag.
Sort Himmels indhold af fåremælk giver osten en lille dyrisk kant, som får optimalt modspil fra de kandiserede citroners forfriskende syre-/sødmespil og med yderligere aromatisk lift til opbakning af morbær og rose.
Tip
Spis den rehydrerede ost, som den er. Tilføjelsen af væske påvirker ostens smelteevne og øger risikoen for, at osten får din ret til at skille. Men hvad du taber i køkkentekniske egenskaber, vinder du i velsmag.