Unika Ispinde

4 portioner 15 min.

Ingredienser

50 g rørsukker

1 vaniljestang

2 æggeblommer

1 spsk. frugtspiritus, vi brugte Malus X Masculin fra Cold Hand Winery

150 g Essens Double Fraiche 50%

Ispindeform + ispinde

30 g mørk chokolade, vi brugte Friis-holm La Daila 85%

Tilberedning

  1. Skrab kornene ud af vaniljestangen og ud i rørsukkeret.
  2. Pisk blommer og sukker til det er lyst og sukkeret er opløst. Tilsæt frugtspiritus (gerne Malus X Masculin fra Cold Hand Winery) og Double Fraiche 50% Essens fra Arla Unika og pisk igen til du har en luftig ensartet masse.
  3. Fordel ismassen i ispindeformene, sæt pinden i og frys 12 timer.

Ved servering

  1. Hak chokoladen og smelt ca. halvdelen i et lille glas i vandbad. Tilsæt resten af chokoladen og rør rundt.
  2. Tag isene ud af formen og dekorer med chokoladen. Det gøres let med en ske, hvor den smeltede chokolade dryppes ud over isen fra.

Ældre indlæg Nyere indlæg