Unika Koldskål

4 portioner 15 min.

Ingredienser

1 dl æggeblommer, vi bruger pasteuriserede

90 g sukker

korn fra ½ stang vanilje

skallen fra 1 øko citron, fintrevet

½ liter Ymer

½ liter Årstidskefir

saften fra ½ øko citron

7 hele grønne kardemommekapsler

Tilberedning

Pisk æggeblommer, sukker, vanilje og citronskal til luftigt skum og vend forsigtigt resten af ingredienserne i. Lad hvile på køl, så smagen trækker ud og server.

Hverdagsudgaver

Skær mængden af æggeblommer ned til halvdelen og udelad vanilje. Hvis du laver din egen vaniljesukker (lader almindelig hvid sukker trække med vaniljestænger) kan du med fordel bruge vaniljesukker til din koldskål i stedet for almindelig sukker.

Er du løbet tør for Ymer, så kan koldskålen også med fordel laves på Årstidskefir alene. I så fald kan du nøjes med at tilsætte æggeblommer, citronsaft og sukker, da hverken citronskal eller kardemommekapsler når at trække. En pisket kefirkoldskål skal nemlig nydes helt frisk. Når kefiren er pisket til skum vendes sukker-æggeblommeskum samt citronsaft i kefiren, hvorefter koldskålen er klar til servering.

Lav din koldskål til is

På en ismaskine kan man jo altid røre en is af koldskål! Unika Koldskål transformeres bedst til is ved at være opmærksom på:

  1. Smagen skal være kraftigere end til koldskål, så halver mængden af kefir og ymer i den oprindelige opskrift.
  2. Bedre konsistens og mere fedme opnås ved at tilsætte 1/8-1/4 L Essens Fløde 50%.
  3. De hele kardemommekapsler fjernes inden isen røres

Ældre indlæg Nyere indlæg