Havgus-tærten

Undgå at skærmen slukker

8 portioner 1 t. 30 min.

Ingredienser

Tærtebund

125 g Saltet Smør
215 g hvedemel
3 g salt
15 g vand

Fyld

330 g Havgus 12
350 g Uartig Fløde (Fløde 48%)
3 æg
3 g salt

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 200°C varmluft. Skær det kolde smør i store tern, og put dem i en foodprocessor/mixer sammen med hvedemel og salt. Mix i cirka 30 sek. på fuld styrke, tilsæt derefter vand, og mix i yderligere 30 sek.
  2. Kom dejen i en tærteform, 24 cm i diameter, og tryk den jævnt ud og helt op ad kanten. Kom den på køl i 15 min.
  3. Riv Havgusen på den grove side af rivejernet, og kom det i skål.
  4. Tag tærtedejen ud, og prik huller i bunden med en gaffel 10-12 gange. Bag den så på 200°C. i forvarmet ovn i 10 min.
  5. Imens tærtebunden bages, blandes fløden og æg sammen. Smag til med salt, og kom det over den revne ost, rør om, og hæl det over den færdigbagte tærtebund, og bag den 25-27 min. midt i ovnen. Den må ikke bage for længe. Tærten er færdig, når den har sat sig og ikke flyder, når du ryster den.
  6. Køl ned i 15-20 min., serveres lun.

Fif fra kokken

For at få en rigtig pæn tærte, som smager mest muligt af ost og lidt af tærtedej, skal du i stedet for at trykke dejen ud i formen gøre følgende: Tør arbejdsbænken af med en våd klud, og rul plastikfilm ud, cirka 40 x 40 cm. Læg tærtedejen ovenpå, og tryk den ud til en stor, sammenhængende, tyk pandekage. Rul en plastikfilm henover i samme størrelse som den første. Rul så tærtedejen ud imellem de to stykker plastikfilm med en rullepind, cirka 1 cm. tyk og lidt større end formen. Træk det øverste lag film af, og løft den udrullede dej på den nederste plastikfilm, og vend den over i tærteformen. Tryk dejen ned i kanterne med filmen ovenpå, så du nemmere kan få dejen helt ned i kanten. Der må ikke være luft imellem form og dej. Nu skal det være dej, der ligger hen over kanten på tærteformen. Rul pinden over tærten så får du et pænt snit i dejen, og husk at fjerne plastikfilmen.

Relaterede produkter

Sold out
Sold out
Sold out

Ældre indlæg Nyere indlæg