Rehydrering er en affinageteknik, som udnytter en dehydreret osts evne til at genoptage væske og dermed ændre sit smagsudtryk. Udgangspunktet for en rehydreret ost er altså en dehydreret ost.
Vi producerer pt. en ost, som er rehydreret med dansk whisky fra destilleriet Stauning Whisky i Vestjylland. Men vi rehydrerer ikke osten for at få den til at smage af whisky. Det viser sig nemlig, at rehydrering med spiritus fremhæver ostens frugtige smagsnoter. Vi rehydrerer altså for at få frugt frem i ostene.
Vores rehydrerede ost er en blåskimmelost, fordi blåskimmel i særlig grad kan udnytte den friske, klare frugtighed a la ananas og passionsfrugt som en velkommen kontrast til ostens umamidybe og salte mund og skimlens fordærvede og farlige toner.
Frugten fra rehydrering bliver dermed en katalysator for selv intense, komplekse og krævende ostes imødekommenhed og umiddelbarhed, og ostene kommer på forunderlig vis til at appellere til både ostebegyndere og hærdede osteelskere.