FAQ

Kontakt os

Har du spørgsmål, du ikke finder svar på i denne FAQ er du velkommen til at kontakte os. Se hvem du skal henvende dig til nedenfor:

Spørgsmål til produkter samt bestilling på webshop: unikawebshop@arlafoods.com / +4591314666

Reklamationer på produkter (uanset hvor de er købt): ArlaForum, www.arla.dk/kontakt

Osteoplevelser: Mette Aaskov Lassen, mette.aaskov.lassen@arlafoods.com / +4591312731

COVID-19

Vi forsøger bedst muligt at understøtte myndighedernes bestræbelser for at undgå spredning af COVID-19.

Vores Arla Unika butikker i Aarhus, København og Stockholm holder åbent. Ligesom vi leverer dag-til-dag fra vores webshops. I butikkerne tager vi pt. ikke imod kontantbetaling.

Vi tilbyder produkter og viden på samme niveau som altid. Smagsprøver i butikkerne sker dog nu udelukkende via personalet og vi udskyder smagninger indtil andet meldes ud. Deltagere har fået direkte besked.

Håndpakket i Arla Unika butikken

Arla Unikas webshop er en forlængelse af vores flagskibsbutik i Latinerkvarteret i Aarhus.

Det er også her til Arla Unika butikken, at webordren tilgår og vores personale gør sig umage for at udvælge og vurdere de bestilte varer. Vores personale er omhyggelige med at pakke ostene på køl og forsvarligt emballere evt. øvrige varer, så den høje kvalitet bevares hele vejen hjem til dig.

Levering

Afhentning i butik: Sker inden for åbningstiderne for vores butik i Klostergade i Aarhus. Læs mere om åbningstiderne her.

Levering: Bestillinger pakkes og afsendes fra Arla Unika butikken i Aarhus. Pakker afsendes mandag-torsdag med levering den valgte leveringsdag. Bestillinger modtaget inden kl. 15 mandag-torsdag kan leveres hverdagen efter, men anden leveringsdag kan også vælges.

Bestillinger afgivet efter torsdag kl. 15 og i løbet af weekenden kan tidligst pakkes mandag og leveres tirsdag.

På helligdage kan pakker hverken afhentes i butikken eller bringes ud.

Leveringsområde:  Vi leverer i hele Danmark pånær Rømø, Langeland og ikke-brofaste øer.

Fri fragt over kr. 599

Vi dækker fragtomkostningen, hvis du bestiller varer for minimum kr. 599.

Fragt koster kr. 79 per bestilling. Dog kr. 39, hvis du udelukkende bestiller gavekort.

Vær hjemme til at stille ostene på køl senest kl. 18 på leveringsdag

Ostene er pakket med køleelementer, så de holder sig under 5 grader i minimum 26 timer. Vær derfor hjemme til at få ostene i køleskabet senest kl. 18 på leveringsdagen.

Som det også præciseres ved ordreafgivelsen, så overgår ansvaret til dig, når pakken er leveret. Er du ikke hjemme stilles pakken på det sted (skyggested), som du har angivet ved ordreafgivelsen og det ville være ærgerligt, hvis oste gik til grunde på grund af at de ikke blev sat på køl rettidigt.

Leveres forsvarligt nedkølet

Oste pakkes med køleelementer og separeres fra evt. andre bestilte stuetempererede varer som frugtvine, kaffe mv. Ostene pakkes på køl, så de kan holde sig under 5 grader i minimum 26 timer. Venligst vær opmærksom på at oste bør placeres i køleskab senest kl. 18 på leveringsdagen.

Pakkerne afhentes af DHL Express i Arla Unika butikken, Latinerkvarteret, Aarhus kl. ca. 18 mandag-torsdag og leveres hverdagen efter kl. ca. 8-16. Hvis modtageren ikke er hjemme, stilles pakken på det sted, der angives ved bestillingen.

Følg ordren

Du får en mail fra Arla Unika butikken, når din bestilling er modtaget og afsendt fra butikken og når den er leveret hos dig inkl. et track and trace nummer, så du kan følge pakken fra DHL Express.

Se venligst nedenstående "Spørgsmål til bestillingen" vedr. hvem du bør kontakte for bedste og hurtigste hjælp. Vi er klar til at hjælpe, så du får en god osteoplevelse.  

Forsendelseskasser

Vi leverer ostene forsvarligt nedkølet i vores forsendelseskasser. Kasserne er lavet af FSC-mærket kvalitetspap. Kasserne fores med isolerende papiruldsindlæg i kraftpapir. Derudover anvender vi FSC-mærket træuld til at beskytte ostene mod tryk og stød, mens produkterne holdes nedkølede af ispakker.

Alle forsendelsesmaterialer er fødevaregodkendte.

Forsendelseskassen og papiruldsindlæg sorteres med pap- og papiraffald. Ispakkerne kan genanvendes som fryseelementer. Eventuelle absorberingsark sorteres som restaffald.

Gavekort

Gavekort leveres flot indpakket og kan bruges både på webshoppen arlaunika.dk og i Arla Unika butikken i Klostergade 20 i Aahus og i Arla Unika butikken i Torvehallerne.

Ved indløsning på webshoppen skriver du gavekortnummer (lang kode på selve det hvide kreditkort) i feltet ”gavekode” ved betaling. Vær opmærksom på, at gavekort ikke kan kombineres med rabatkoder.

Det er kun gavekort udstedt efter 26. oktober 2016, der kan bruges på webshoppen.

Gavekort skal senest anvendes 3 år efter udstedelse.

Oplever du problemer ifht indløsning af gavekort på web, så venligst kontakt Arla.dk/kontakt

Rabatkoder

Rabatkoder indtastes ligesom gavekort i feltet ”gavekode” ved betaling. Rabatkoder kan ikke kombineres med gavekort.

Forsinket ordre med oste leveret efter kl. 18 eller dagen efter

Ostene er pakket til at kunne holde sig kølet til den planlagte leveringsdag kl. 18. Skulle det helt mod forventning ske at DHL Express leverer efter kl. 18 på leveringsdagen og ostene er over 5 grader, så venligst kontakt Arla Forum (arla.dk/kontakt) og vi sørger for at der sendes nye oste til dig.

Hvor meget ost skal jeg servere?

Den tommelfingerregel, vi arbejder ud fra, når vi laver osteborde og –smagninger er, at én person spiser omtrent 20-25 gram af de bløde oste og 30-35 gram af de faste oste. Vælg lidt mindre, hvis der er mange andre ting end ost på bordet og gerne lidt mere, hvis ostene står for sig selv. Du kan læse mere under fanen Den kompetente ostevært

Hvor lang tid kan ostene holde sig?

Fra vi skærer og pakker ostene, er holdbarheden minimum tre uger på de faste oste. På de bløde oste og vores friskost Loke er holdbarheden minimum to uger. Undervejs udvikler smagen sig, så hold øje med hvad der sker og smag med, når osten ændrer både udseende, duft og smag.

Kan jeg spise skorpen?

Med undtagelse af Havgus og Årstidsost kan man spise skorpen på Unika oste. Når skorpen på de to oste ikke skal spises skyldes det at de er dækket af plastic, der lukker overfladen, men lader osten ånde. Kry og Kornly er faste oste med naturskorpe og der er delte meninger om man bør og kan spise skorpen på dem.

Hvordan opbevarer jeg mine oste?

Opbevar vores oste koldt i køleskabet, fortrinsvis nederst i køleskabet, hvor der normalt er koldest. Pak ostene ind i det medfølgende vokspapir, så de kan ånde. Gnalling og Sirius er undtagelsen og opbevares bedst i det pergamentpapir de leveres i ellers brug madpakkepapir.

Vakuumering af oste

Når ostene vakuumeres, så pakkes de i helt lufttætte plasticposer, som forlænger holdbarheden af de faste oste.

Vi vakuumpakker faste oste i butikken efter ønske. Vi vakuumpakker ikke bløde oste, da både ostens smag og tekstur ændres markant.

Vakuumpakket fastost har cirka 2 måneders holdbarhed ved opbevaring på køl, så længe vakuummet er intakt. Brydes vakuummet bør osten opbevares i det medfølgende ostepapir. Herfra gælder cirka 28 dages holdbarhed.

Ost af rå mælk

Kry er lavet på rå mælk, dvs. at mælken ikke er pasteuriseret. Gravide frarådes at spise ost af upasteuriseret mælk.


Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål?

Ved spørgsmål vedrørerene betaling og levering kontakt venligst Arla Forum på Arla.dk/kontakt.
Hvis du har spørgsmål, som du ønsker butikkens ekspertise til er du velkommen til at kontakte vores butikspersonale i Aarhus:

Mail: unikawebshop@arlafoods.com
Telefon: +45 91 31 46 66

Du kan også skrive særlige hensyn i kommentarfeltet i webordren, så tager vores personale hensyn til det.

Åbningstider

Man-onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Søndag

10.00 - 17.30

10.00 - 18.00

10.00 - 18.30

10.00 - 16.00

Lukket

Vær opmærksom på særlige åbningstider omkring jul og nytår.