FAQ

Kontakt os

Har du spørgsmål, du ikke finder svar på her, eksempelvis vedrørende osteoplevelser, produkter, bestilling og betaling på webshop, levering samt reklamationer, er du velkommen til at kontakte os på unikawebshop@arlafoods.com / +45 91 31 46 96

Håndpakket af passionerede osteeksperter

På webshoppen tilgår bestillingerne passionerede osteeksperter, der udvælger og vurderer de besstilte varer før de sendes afsted.

Ostene pakkes omhyggeligt og de varer der behøver det holdes på køl , så den høje kvalitet bevares hele vejen hjem til modtageren.

Fri fragt over kr. 599,-

Vi dækker fragtomkostningen, hvis du bestiller varer for minimum kr. 599,-.

Fragt koster kr. 79,- per bestilling. Dog kr. 39,- hvis du udelukkende bestiller gavekort.

Levering

Levering: Bestillinger pakkes og afsendes fra vores webshop lokation i Viby J. Pakker afsendes mandag-torsdag med levering den valgte leveringsdag. Bestillinger modtaget inden kl. 24 mandag-onsdag kan leveres to hverdage efter, men anden leveringsdag kan også vælges.

Bestillinger afgivet efter onsdag kl. 24 og i løbet af weekenden kan tidligst pakkes mandag og leveres tirsdag.

På helligdage kan pakker ikke bringes ud.

Leveringsområde: Vi leverer i hele Danmark pånær Rømø, Langeland og ikke-brofaste øer.

Følg ordren

Du får en mail fra os, når din bestilling er modtaget og afsendt samt når den er leveret hos dig inkl. et track and trace-nummer, så du kan følge pakken fra DHL.

Leveres forsvarligt nedkølet

Oste pakkes med køleelementer og separeres fra evt. andre bestilte stuetempererede varer som frugtvine, knækbrød mv. Ostene pakkes på køl, så de kan holde sig under 5 grader i minimum 26 timer. Venligst vær opmærksom på at oste bør placeres i køleskab senest kl. 18 på leveringsdagen.

Pakken afhentes af DHL i Arla Unikas webshop lokation i Viby J cirka kl. 18 mandag-torsdag og leveres på den ønskede dag i tidsrummet mellem kl. 8 og 18. Hvis modtageren ikke er hjemme, stilles pakken på det sted, der angivet ved bestillingen.

Vær hjemme til at stille ostene på køl senest kl. 18 på leveringsdag

Ostene er pakket med køleelementer, så de holder sig under 5 grader i minimum 26 timer. Vær derfor hjemme til at få ostene i køleskabet senest kl. 18 på leveringsdagen.

Som det også præciseres ved ordreafgivelsen, så overgår ansvaret til dig, når pakken er leveret. Er du ikke hjemme ved levering, stilles pakken på det sted (vælg gerne en placering med skygge), som du har angivet ved ordreafgivelsen og det ville være ærgerligt, hvis oste gik til grunde på grund af, at de ikke blev sat på køl rettidigt.

Forsinket ordre med oste leveret efter kl. 18 eller dagen efter

Ostene er pakket til at kunne holde sig kølet til den planlagte leveringsdag kl. 18. Skulle det helt mod forventning ske at DHL leverer efter kl. 18 på leveringsdagen og ostene er over 5 grader ved, kontakt os venligst, og vi sørger for, at der sendes nye oste til dig.

Forsendelseskasser

Vi leverer ostene forsvarligt nedkølet i vores forsendelseskasser. Kasserne er lavet af FSC-mærket kvalitetspap. Kasserne fores med isolerende papiruldsindlæg i kraftpapir. Derudover anvender vi FSC-mærket træuld til at beskytte ostene mod tryk og stød, mens produkterne holdes nedkølede af ispakker.

Alle forsendelsesmaterialer er fødevaregodkendte.

Forsendelseskassen og papiruldsindlæg sorteres med pap- og papiraffald. Ispakkerne kan genanvendes som fryseelementer. Eventuelle absorberingsark sorteres som restaffald.

Gavekort

Gavekort leveres flot indpakket og kan bruges både på webshoppen arlaunika.dk og i Arla Unika butikkerne i København og Stockholm.

Ved indløsning på webshoppen skriver du gavekortnummer (G samt de efterfølgende tal) i feltet ”Gavekort eller rabatkode” ved betaling.

Vær opmærksom på, at gavekort ustedt før den 25. august 2020 ikke kan fordeles over flere køb eller kombineres med rabatkoder.  

Et gavekort er gyldigt i tre år efter dets udstedelse.

Oplever du problemer ved indløsning af gavekort på webshoppen, kontakt os venligst på unikawebshop@arlafoods.com.

Rabatkoder

Rabatkoder indtastes ligesom gavekort i feltet ”Gavekort eller rabatkode” ved betaling. Rabatkoder kan ikke kombineres med gavekort udstedt før den 25. august 2020.

Hvor meget ost skal jeg servere?

Den tommelfingerregel, vi arbejder ud fra, når vi laver osteborde og –smagninger er, at én person spiser omtrent 25-30 g af de bløde oste per ost og 35-40 g af de faste oste per ost. Vælg lidt mindre, hvis der er mange andre ting end ost på bordet og gerne lidt mere, hvis ostene står for sig selv. Du kan læse mere under fanen Den kompetente ostevært

Hvor lang tid kan ostene holde sig?

Fra vi skærer og pakker ostene, er holdbarheden minimum tre uger på de faste oste. På de bløde oste og vores friskost Loke er holdbarheden minimum to uger. Undervejs udvikler smagen sig, så hold øje med hvad der sker og smag med, når osten ændrer både udseende, duft og smag.

Kan jeg spise skorpen?

Med undtagelse af Havgus og Årstidsost kan man spise skorpen på Unika oste. Når skorpen på de to oste ikke skal spises skyldes det at de er dækket af plastik, der lukker overfladen, men lader osten ånde. Kry og Kornly er faste oste med naturskorpe. Her er der delte meninger, om man bør og kan spise skorpen på dem.

Hvordan opbevarer jeg mine oste?

Opbevar vores oste koldt i køleskabet, fortrinsvis nederst i køleskabet, hvor der normalt er koldest. Pak ostene ind i det medfølgende vokspapir, så de kan ånde. Gnalling og Sirius er undtagelsen og opbevares bedst i det pergamentpapir, de leveres i. Ellers kan madpakkepapir eller genavendeligt bivokspapir bruges.

Ost af rå mælk

Kry er lavet på rå mælk, dvs. at mælken ikke er pasteuriseret. Gravide frarådes at spise ost af upasteuriseret mælk.

Vakuumering af oste

Når ostene vakuumeres, så pakkes de i helt lufttætte plastikposer, som forlænger holdbarheden af de faste oste.

Vi vakuumpakker faste oste i butikken efter ønske. Vi vakuumpakker ikke bløde oste, da både ostens smag og tekstur ændres markant.

Vakuumpakket fastost har cirka 2 måneders holdbarhed ved opbevaring på køl, så længe vakuummet er intakt. Brydes vakuummet bør osten opbevares i det medfølgende ostepapir. Herfra gælder cirka 28 dages holdbarhed.

Økologiske Unika-produkter


Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål?

Hvis du mangler svar på dit spørgsmål, eksempelvis vedrørende produkter, bestilling, betaling, levering, eller vil sende en reklamation kontakt os på:

Mail: unikawebshop@arlafoods.com
Telefon: +45 91 31 46 96

Du kan også skrive særlige hensyn i kommentarfeltet i webordren, så tager vores personale hensyn til det.

Åbningstider kundeservice

Man-Ons

Torsdag

Fredag

Lør-Søn

Helligdage

kl 9 - 15

kl 9 - 16:30

kl 9 - 15

LUKKET

LUKKET