Parmigiano-Reggiano er en fast ost, som har været en del af den italienske mejerihistorie i over 800 år. Den er kendt for sin karakteristiske hårde konsistens, en fyldig smag og dyb aroma. Osten er en velkendt og populær ost, der nydes af madentusiaster og osteelskere verden over.
I Italien var Benediktinermunkene de første ostemagere, der lavede en hård ost på italiensk jord. Disse munke omdannede tilbage i det tolvte århundrede et moset område i Po-dalen til et innovativt mejeri. De fik idéen til Parmigiano-Reggiano, fordi deres køer producerede mere mælk, end de kunne bruge, og de begyndte derfor at bruge den overskydende mælk til at producere ost.
Parmigiano-Reggiano har fået sin betegnelse under EU's ordning for "Beskyttet Geografisk Betegnelse" (BGB). Denne beskyttelse er en international anerkendelse af, at osten er af høj kvalitet med en unik karakteristika, og at den har en helt særlig tilknytning til det geografiske område, den er opfundet i. Parmigiano-Reggiano er opkaldt efter de to provinser, den oprindeligt er lavet i, som er Parma og Reggio Emilia.