Nytårsdessert

Det er tid til at planlægge menuen til nytårsaften – og måske der er styr på forret og hovedret, men hvad desserten? At vælge den rigtige dessert kan være svært, men med vores hjælp kan du blive klædt bedre på til tage dine gæster med på en smagsoplevelse, hvor der er noget for alle. På nytårsaftensdag må man gerne gøre lidt ekstra for sine middagsgæster. Mens mange vælger at slutte menuen af med traditionelle, søde klassikere, vil vi gerne slå et slag for ostebordet som nytårsdessert.


Ostebord til nytårsaften

Hos Arla Unika prøver vi hele tiden at løfte og udfordre det traditionelle ostebord og inkorporere forskellige oste i velsmagende desserter.

Til alle Arla Unika-oste hører en historie om håndværk, innovation og passion kærlighed for ost og kvalitet. Derfor kan du nemt servere en af vores unikke oste med en række lækre marmelader og garniturer oven på et stykke sprødt knækbrød.

Her kan du læse vores bud på en utraditionel nytårsdessert i form af et ostebord, som både er dekorativt og velsmagende. Servér ostene enkeltvis som en slags tapas eller anret på et stort skærebræt.


Den søde

En velkendt klassiker og en favorit i mange danske hjem – Gammel Knas. Vælg din favorit marmelade fra vores udvalg og find den, der passer til dig og dine gæsters søde tand.

Vores nytårsanbefaling

Vi anbefaler især vores Grønne Tomater, der med timian, estragon og rosmarin er et intenst og syrligsødt match til Gammel Knas.

Den syrlige

Til dem, der foretrækker et mere syrligt og friskt indslag, er vores intense balsamico dryppet over en hvidskimmelost et overraskende og velsmagende match. Balsamicoen er et blend af flere forskellige aromatiske balsamicoer, som giver den masser af karakter. Med 8 års lagring får dine gæster en kraftfuld og dyb smag, der komplimenterer fedmen i de cremede hvidskimmeloste som Den Hvide Dame.

Vores nytårsanbefaling

Dryp en smule balsamico over osten eller servér den i små skåle, som der kan dyppes i. Prøv også at kombinere balsamico og blåskimmelost.

Den salte

Er du til salte desserter, der stadigvæk trækker en smule sødme, så kan du servere vores Havgus 12. Osten modnes i 12 måneder og har noter af nødder og brunet smør samt sprøde proteinkrystaller. Servér Havgus 12 til vores Tomatmarmelade – en umamibombe med dybde og fylde.

Vores nytårsanbefaling

Servér Tomatmarmeladen til et bredt udvalg af oste. Med rosmarin, vanilje og timian er den et sublimt match til en lang række faste og bløde oste.

De bløde

Vi har en række bløde og cremede oste, der varierer i smag, udtryk og styrke – så der er noget for alle.

Vores Ask har duft og smag af røg og skovbund og en dybde, der spiller godt sammen med vores aromatiske marmelade med Solbær & Honning.

Krondild fra Troldhede Mejeri er en fortolkning af dild i osteform, hvor smagen af dild er integreret i hele osten. Servér osten med vores Kandiserede Citroner for et aromatisk match med fedme og syre.

Vores nytårsanbefaling

Sæt også gerne noget sprødt til de bløde oste. Det kan være et tyndt knækbrød eller ristede nødder, der skaber en kontrast i konsistenser. Vi anbefaler Rød Løber, en aromatisk rødkitost, serveret med ristede, saltede mandler og vores Hybenmarmelade, der er med til at understrege ostens florale noter.


En klassiker i nye klæder

Er du en smule nostalgisk, kan du også fritere Den Hvide Dame..

Fritér hele osten eller små bidder på en pind/spyd i en neutral olie (f.eks. rapsolie). Dyp den friterede ost i vores Solbær & Honning-marmelade for en klassiske kombination af intense solbær og smeltet ost, eller vælg et mere aromatisk match som trøffelhonning lavet med sorte sommertrøfler.

Vores nytårsanbefaling

Prøv også at bage osten i ovnen. Servér med marmelade og tynde skiver ristet brød til.