Sæt rammen for osteserveringen og skab en meningsfuld fortælling om ostebordet. Som den kompetente ostevært er det dig, der udvælger og sammensætter ost og tilbehør, der er med til at løfte osteoplevelsen til nye højder.
Fortæl om ostenes forskellige facetter for at skabe en sublim osteoplevelse. Du kender dine gæster og niveauet for hvor meget viden, de vil beriges med, og hvor dybt du skal gå i fortællingen. Et godt sted at starte er at give en kort introduktion til ostens type, mejeri og smag. Du kan fortælle om kongstanken bag osten og hvad den skal tilføre verden, fremstillingen på mejeriet og ostens navn. Giv også en introduktion til, hvordan osten skal serveres og hvilke garniturer, der passer til.
Derudover skader det sjældent at fortælle om historien bag Arla Unika: et projekt, som Arla satte i søen i 2002 under navnet Kokkeprojektet og som nu hedder Arla Unika. Kongstanken er at løfte mejeri til nye højder ved at skabe mejeriprodukter i gastronomisk verdensklasse.