4 portioner ● Forberedelsestid: 5 t., Tilberedningstid: 30 min.
Ingredienser
Marmeladegelé
100 g Tomatmarmelade
1 blad husblas
Mille-feuille med Måneskær
100 g sukker
100 g vand
3-4 ark filodej
400 g Måneskær
Servér en ostedessert med tynde, sprøde lag filodej og cremet, mild blåskimmelost. Alle elementer kan nemt forberedes i god tid, så retten kun lige skal samles inden servering.
Tilberedning
Marmeladegelé
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Varm langsomt marmeladen op ved mellem varme i en lille gryde.
- Klem vandet ud af husblassen og tilføj til den varme marmelade. Rør godt rundt for at undgå klumper af husblas.
- Hæld massen ud på bagepapir og smør den tyndt ud. Sæt marmeladen på køl i 4-5 timer eller til det stivner.
Mille-feuille med Måneskær
- Tænd ovnen på 200 grader. Undgå at bruge varmluft, da filodejen så vil blæse rundt i ovnen.
- Kog sukker og vand op, til sukkeret er smeltet.
- Pensl arkene af filodej med sukkervandet.
- Bag filodejen i 7-10 minutter eller til arkene er gyldne.
- Skær filodejen ud i passende stykker.
Anretning
- Skær den afkølende marmelade ud i nogenlunde samme størrelse som stykkerne af filodej.
- Skær tynde skiver af Måneskær med en lille urtekniv. Det er nemmest, hvis osten er helt kold.
- Læg osten og filodejen i lag. Læg et indlæg af marmelade i midten samt på toppen.
Tip fra kokken:
Prøv også at erstatte marmeladegeléen med eksempelvis friske bær eller tynde skiver af pære. Anret med hasselnødder og lidt honning på toppen.