Frittata med Høgelundgaard creme

2 personer

Ingredienser

1 stort løg, finthakket

4 fed hvidløg, revet

6 store kartofler

4 æg

200 g salat

2 store tomater

1 lille løg

60 g oliven

100 g grønne bønner

25 g Høgelundgaard 12

100 g græsk yoghurt 2%

Citronsaft

Salt og peber

Fritatta, eller spansk tortilla, består af kartoffelskiver, lagt i en pande med æggemasse, bagt i ovnen. I denne version serverer vi fritattaen med en syrlig creme lavet af Høgelundgaard 12. Høgelundgaard 12 er en blåskimmelost med intens aroma og smag. Ved at ’fortynde’ den med græsk yoghurt, får du fortsat ostesmagen, blot i en mildere udgave. Den fungerer både som en våd dressing til salaten, men tilfører retten også retten umami.

Tilberedning

  1. Skær kartoflerne ud i ca. 2 mm tykkelse og kog i letsaltet vand i 4-5 minutter. Dryp dem af på et viskestykke og blandt med løg og hvidløg. Læg det i lag i en stegepande, ca. 20-22 i diameter. Tilsæt 4 sammenpiskede æg og lidt salt og peber.
  2. Bag i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter. Lav imens salat og dressing.
  3. Alle ingredienser til salaten snittes fint og blandes.
  4. Til dressingen blendes Høgelundgaard 12 med græsk yoghurt og smag til med salt, peber og citronsaft.

Næringsdeklaration

Næringsindhold Pr. 100 g Pr. person E%

Energi (kj/kcal)

307 kj/73 kcal

2867 kj/685 kcal

-

Fedt

2 g

22 g

29 E%

- mættet fedt

1 g

8 g

10 E%

- monoumættet fedt

1 g

7 g

9 E%

- polyumættet fedt

< 1 g

4 g

5 E%

Kulhydrat

9 g

81 g

52 E%

Kostfibre

1,5 g

14 g

4 E%

Protein

4 g

33 g

20 E%

Salt

< 1 g

2,5 g

-


Ældre indlæg