Cheesecake med et syrligt twist

Undgå at skærmen slukker

16 portioner Køletid: 3 timer

Ingredienser

Bund

120 g ingefærkiks (alt. digestives)

60 g Saltet Smør

Ostemasse

2 blade husblas

200 g Loke, stuetemperatur

75 g Uartig Fløde (Fløde 48%)

200 g græsk yoghurt, 10%, stuetemperatur

50 g æg

100 g flormelis

¼ økologisk citron, skal heraf

45 g citronsaft

Jordbær-gelé

200 g jordbærpuré (mosede, siede bær)

50 g vand

4 strimler citronskal

25 g sukker

1,4 g Agar (Texturas)

1,4 g Gellan (Texturas)

Til pynt

Citronverbena, friske blade

Udstyr

Kageramme 16 x 16 cm

Kageplast

Kaffekværn

Løft din cheesecake til nye højder med friskosten Loke, som giver syrlighed og friskhed til kagen. Pynt de udskårne kager med gelé af sommerens røde bær.

Tilberedning

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
  2. Beklæd kagerammen med kageplast indvendigt, stil den på en skærebræt med bagepapir.
  3. Knus kiksene til fine krummer, smelt smørret og bland det sammen. Fordel kiksekrummerne på bunden af kagerammen og mas dem godt sammen til et jævnt lag.
  4. Rør Loke, Uartig Fløde (Fløde 48%) sammen til en lind masse uden klumper. Rør yoghurten i.
  5. Pisk æg, flormelis og citronskal til lys og luftig æggesnaps.
  6. Varm citronsaften til fingervarm, vrid vandet fra husblassen og smelt den i citronsaften. Hæld forsigtigt citronsaften i æggesnapsen i en tynd stråle mens der piskes.
  7. Rør lidt af ostemassen ud i æggesnapsen og vend derefter resten af æggesnapsen i resten af ostemassen.
  8. Hæld ostemassen i kagerammen og sæt den på køl i mindst 3 timer.
  9. Bring jordbærpuré, strimler af citronskal og vand til kogepuntet i en gryde. Fisk citronstrimlerne op.
  10. Bland sukker, Agar og Gellan og rør det i den lune jordbærpuré. Stavblend puréen, giv den et hurtigt opkog og hæld den i et fad. Dæk geleén med film og stil den på køl i mindst 30 minutter. Skær den kolde gelé ud i tern og kør dem til sprøjtbar gelé på en ren kaffekværn. Overfør geléen til en sprøjtepose med en rund tylle.
  11. Befri ostekagen fra kagerammen og skær den i stykker på 4 x 4 cm. Sprøjt dutter af jordbærgelé på toppen af kagerne og pynt med citronverbena.
Fif fra kokken

Pynt kagen med både jordbær- og hindbærgelé. Lav hindbærgelé præcis som jordbærgeléen ovenfor, erstat blot jordbærpure med hindbærpuré i opskriften.

Relaterede produkter

Sold out
Sold out
Sold out

Ældre indlæg Nyere indlæg