16 portioner ● Køletid: 3 timer
Ingredienser
Bund
120 g ingefærkiks (alt. digestives)
60 g Saltet Smør
Ostemasse
2 blade husblas
200 g Loke, stuetemperatur
200 g græsk yoghurt, 10%, stuetemperatur
50 g æg
100 g flormelis
¼ økologisk citron, skal heraf
45 g citronsaft
Jordbær-gelé
200 g jordbærpuré (mosede, siede bær)
50 g vand
4 strimler citronskal
25 g sukker
1,4 g Agar (Texturas)
1,4 g Gellan (Texturas)
Til pynt
Citronverbena, friske blade
Udstyr
Kageramme 16 x 16 cm
Kageplast
Kaffekværn
Løft din cheesecake til nye højder med friskosten Loke, som giver syrlighed og friskhed til kagen. Pynt de udskårne kager med gelé af sommerens røde bær.
Tilberedning
- Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
- Beklæd kagerammen med kageplast indvendigt, stil den på en skærebræt med bagepapir.
- Knus kiksene til fine krummer, smelt smørret og bland det sammen. Fordel kiksekrummerne på bunden af kagerammen og mas dem godt sammen til et jævnt lag.
- Rør Loke, Uartig Fløde (Fløde 48%) sammen til en lind masse uden klumper. Rør yoghurten i.
- Pisk æg, flormelis og citronskal til lys og luftig æggesnaps.
- Varm citronsaften til fingervarm, vrid vandet fra husblassen og smelt den i citronsaften. Hæld forsigtigt citronsaften i æggesnapsen i en tynd stråle mens der piskes.
- Rør lidt af ostemassen ud i æggesnapsen og vend derefter resten af æggesnapsen i resten af ostemassen.
- Hæld ostemassen i kagerammen og sæt den på køl i mindst 3 timer.
- Bring jordbærpuré, strimler af citronskal og vand til kogepuntet i en gryde. Fisk citronstrimlerne op.
- Bland sukker, Agar og Gellan og rør det i den lune jordbærpuré. Stavblend puréen, giv den et hurtigt opkog og hæld den i et fad. Dæk geleén med film og stil den på køl i mindst 30 minutter. Skær den kolde gelé ud i tern og kør dem til sprøjtbar gelé på en ren kaffekværn. Overfør geléen til en sprøjtepose med en rund tylle.
- Befri ostekagen fra kagerammen og skær den i stykker på 4 x 4 cm. Sprøjt dutter af jordbærgelé på toppen af kagerne og pynt med citronverbena.
Fif fra kokken
Pynt kagen med både jordbær- og hindbærgelé. Lav hindbærgelé præcis som jordbærgeléen ovenfor, erstat blot jordbærpure med hindbærpuré i opskriften.