Gammel Knas-twistere med nem butterdej

16-18 stk. ● Forberedelsestid: 60 min. , Tilberedningstid: 20 min.

Ingredienser

200 g hvedemel
150 g. Unika Saltet Smør
75 g. Unika Gammel Knas
1 æg til pensling
1,1 dl koldt vand

Fremgangsmåde

1. Læg smør og ost i fryseren i mindst 3 timer.

2.
Riv det frosne smør, og derefter osten på et groft rivejern. Bland mel, revet smør og 50 g revet Gammel Knas i en skål og rør det let sammen, så ost og smør dækkes af mel.

3. Lav en lille fordybning i midten af skålen, og hæld det kolde vand i. Hak det hele sammen til en grov dej med en dejskraber, eller rør det forsigtigt sammen. Undgå at arbejde for meget med dejen og sørg for, at der stadig er synlige klumper af ost og smør i den.

4. Saml dejen ved at trykke den forsigtigt sammen. Pak dejen lufttæt ind, og læg den på køl i mindst en halv time.

5. Tag dejen ud fra køl. Drys et tyndt lag mel på bordpladen. Form dejen til en firkant og rul den ud til 1 cm tykkelse (ca. 35 x 20 cm).

6. Fold nu dejen ind over sig selv ,ved at folde den øverste tredjedel ind over den mindste tredjedel, og derefter den nederste tredjedel oven på de to andre lag. Læg dejen på køl i 10 minutter.

7. Drej dejen en kvart omgang og rul den til 1 cm tykkelse (ca. 35 x 20 cm), drys med mel undervejs hvis nødvendigt. Fold igen dejen ind over sig selv i tre lag. Læg dejen på køl i ca. 10 minutter.

8. Drej dejen en kvart omgang og rul den til 1 cm tykkelse (ca. 35 x 20 cm). Drys de sidste 25 g revet Gammel Knas ud på de nederste to tredjedele af dejen og fold igen dejen ind over sig selv i tre lag. Læg dejen på køl i ca. 10 minutter.

9. Drej dejen en kvart omgang og rul den til 1 cm tykkelse (ca. 35 x 20 cm). Skær dejen i strimler af 2 cm tykkelse på den korte led. Pensl strimlernes top og bund med sammenpisket æg, snur dem om sig selv og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

10. Bag dem i ovnen ved 180° (alm. varme) i ca. 20 minutter til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle på en bagerist og server dem lune, eller frys dem ned friskbagte og lun dem i ovnen 1-2 minutter før servering.


Ældre indlæg Nyere indlæg