6 portioner ● 20 min.
Ingredienser
Langtidshævet foccacia
Havguspesto
500 g salviestegt græskar
Confiterede tomater
Pinjekerner
Loke
Frisk basilikum
Salviestegt græskar
500 g fast græskar (for eksempel Delica, hokkaido eller butternut)
75 g Saltet Smør
10 blade salvie
Salt
Servér friskbagt focaccia toppet med salviestegt græskar, confiterede tomater og Havguspesto som en smagfuld snack eller som en del af et måltid med flere små retter.
Tilberedning
Salviestegt græskar
- Skræl græskarret og skær det i mindre stykker.
- Steg stykkerne af græskar i smør ved middel varme sammen med de hele salvieblade. Smørret må gerne bruse op, men skal ikke brænde på. Hvis smørret stopper med at være brusende og skummende, er din pande for varm. Tag den af varmen og lad den køle ned i nogle minutter, inden du fortsætter.
- Steg græskarstykkerne til de er møre og har fået en fin, gylden farve.
- Smag til med salt efter behov.
Ved servering
- Rist pinjekernerne kortvarigt på en tør pande.
- Skær focacciaen ud i mindre stykker efter behov.
- Placér en passende mængde salviestegt græskar på brødet.
- Top op med confiterede tomater og Loke.
- Kom til sidst Havguspesto på toppen, drys med ristede pinjekerner og pynt med basilikum. Servér med det samme.