1 portioner ● Tilberedningstid: 10 min.
Ingredienser
2 dl Årstidsmælk
Isterninger
2-3 spsk. Kondenseret Årstidsmælk
Dobbelt espresso
Kondenseret Årstidsmælk
1 liter Årstidsmælk
300-400 g økologisk rørsukker
Cà phé sua dá eller vietnamesisk kaffe, som vi kender den herhjemme, er efterhånden blevet til en ægte sommerklassiker. I denne udgave har vi lavet den med fuldfed mælk for at understøtte det søde og bitre med noget fedme og læskende.
Tilberedning
- Bryg et solidt dobbeltshot espresso, der hældes i et glas.
- Tilsæt den kondenserede Årstidsmælk uden at der omrøres.
- Fyld isterninger i glasset og der hæld den friske Årstidsmælk i som det sidste.
Fremgangsmåde for Kondenseret Årstidsmælk
- Hæld Årstidsmælk og sukker i en sauterpande
- Sæt panden på komfuret og varm til lige under kogepunktetunder omrøring
- Mælken skal ikke bulderkoge, men bare dampemed få bobler i overfladen til slut
- Mælken skifter farve undervejs og bliver mere gul/brun og danner lidt hvidt skum på toppen, der fjernes med en ske Inddamp til du har ca. halvdelen tilbage
- Hæld på glas/flaske og køl hurtigt ned