
10 portioner ● 1 t. 30 min.
Ingredienser
Tærtebund
10 stk. færdigbagte mørdejstærter
1 dl hakkede pistacienødder
Osteemulsion
300g Guldklimp
1,5 dl piskefløde
3 æggeblommer
2 tsk eddike
1,5 dl madolie
Salt og peber
Revet pitacie eller valnød
Karrysyltet æble
0,5 dl risvineddike
1 dl sukker
2 dl vand
1 spsk karrypulver
10 korianderfrø
2 æbler, skrællet
Til pynt og servering
Salat; Sæsonens skud, blomster eller hakkede pistacienødder
Stenbiderrogn
Tilberedning
- Riv osten, og varm fløden op i en gryde til kogepunktet.
- Kom ost og varm fløde i en blender og blend med eddike.
- Tilsæt æggeblommer og blend i 30 sekunder.
- Hæld olien i i en tynd stråle, mens der blendes, til du får en emulsion. Smag til med salt og peber.
- Hæld i en sifon, lad op med en patron, og hold varm indtil servering.
Karrysyltet æble
- Kog risvineddike, sukker, vand, karry og korianderfrø op. Lad lagen køle af.
- Skær de skrællede æbler i små tern, og hæld lagen over. Lad trække.
Ved servering
- Læg lidt karrysyltet æble i bunden af tærteskallerne.
- Fyld op med den luftige ostecreme.
- Drys med pistacienødder og en skefuld stenbiderrogn.
- Server med salat af sæsonens skud, blomster og nødder.
Tip:
Du kan nemt udskifte stenbiderrogn med f.eks. stenbiderrogn, en anden god rogn, lufttørret kød eller syrlige og sprøde grøntsager for en vegetarisk version.
Har du ikke en sifon, kan emulsionen i stedet hældes i en sprøjtepose og sættes ved stuetemperatur – så får du en blød og cremet konsistens, der kan fyldes i tærterne på forhånd (dog med en lidt anden tekstur).
Server gerne med et syrligt tilbehør, der fremhæver ostesmagen endnu mere.