15 stk. ● Forberedelsestid: 1 time og 15 minutter
●Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
Tartelet
130 g smør
ca. 1 æg
100 g sukker
83 g mandelmel
186 g mel
11 g salt
Fyld
140 g Arla Unika Kefirfløde 30%
1 stk. fennikel
1 stk. snackagurk
1 stk. citron, saft og skal
100 g ørredrogn
Salt
Peber
Olivenolie
Tilberedning
Tartelet
- Forvarm ovnen til 175 °C.
- Pisk æg, smør og sukker sammen. Tilsæt alle de tørre ingredienser og bland det til en glat masse. Læg dejen i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
- Tag tarteletformene frem, læg dejen i formene og tryk den mod kanterne, indtil den er nogle millimeter tynd. Skær overskydende dej af. Lad det hvile i køleskabet i cirka 5 minutter.
- Bag i ovnen ved 175 °C i 6-7 minutter, indtil de får en gyldenbrun farve.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
Fyld
- Læg kefirfløden i en skål og pisk forsigtigt salt, peber, citronskal og olivenolie i efter smag. Læg det i en sprøjtepose.
- Skær fennikel og agurk i små tern og smag til med salt og citronsaft. Rør forsigtigt ørredrognen i blandingen.
- Fordel fyldet i tarteletterne, start med kefirfløde og top med ørredrogn, fennikel og agurk. Server straks.
Tips fra kokken
Tarteletskallerne kan laves i forvejen og fryses ned. Optø dem inden servering. Du kan også fylde skallerne med dine egne kreationer.