Tarteletter med Kefirfløde og ørredrogn

15 stk.  Forberedelsestid: 1 time og 15 minutter
Tilberedning: 10 minutter

Ingredienser

Tartelet

130 g smør
ca. 1 æg
100 g sukker
83 g mandelmel
186 g mel
11 g salt

Fyld

140 g Arla Unika Kefirfløde 30%

1 stk. fennikel

1 stk. snackagurk

1 stk. citron, saft og skal

100 g ørredrogn

Salt

Peber

Olivenolie

Tilberedning

Tartelet

  1. Forvarm ovnen til 175 °C.
  2. Pisk æg, smør og sukker sammen. Tilsæt alle de tørre ingredienser og bland det til en glat masse. Læg dejen i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
  3. Tag tarteletformene frem, læg dejen i formene og tryk den mod kanterne, indtil den er nogle millimeter tynd. Skær overskydende dej af. Lad det hvile i køleskabet i cirka 5 minutter.
  4.  Bag i ovnen ved 175 °C i 6-7 minutter, indtil de får en gyldenbrun farve.
  5. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.

Fyld

  1. Læg kefirfløden i en skål og pisk forsigtigt salt, peber, citronskal og olivenolie i efter smag. Læg det i en sprøjtepose.
  2. Skær fennikel og agurk i små tern og smag til med salt og citronsaft. Rør forsigtigt ørredrognen i blandingen.
  3. Fordel fyldet i tarteletterne, start med kefirfløde og top med ørredrogn, fennikel og agurk. Server straks.

Tips fra kokken

Tarteletskallerne kan laves i forvejen og fryses ned. Optø dem inden servering. Du kan også fylde skallerne med dine egne kreationer.


Ældre indlæg Nyere indlæg