8 portioner ● Forberedelse: 1 t., køletid: 2 t.
Ingredienser
1 vaniljestang
2 strimler økologisk citronskal
150 g grødris
1 L Årstidsmælk
75 g sukker
1 nip salt
50 g mandler
2,5 dl Uartig Fløde (Fløde 48%)
Den klassiske danske juledessert, her i en opdateret, uartig udgave med fuldfed fløde, masser af vanilje og syrlig citronskal.
Tilberedning
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret.
- Skræl to brede strimler citronskal med en skrællekniv.
- Bring ris, mælk, sukker, vaniljesukker, vaniljestang, citronskal og salt i kog under låg. Tag låget af gryden og lad det simre uden låg i 30-45 minutter indtil risengrøden er lind og risene er tilberedte. Rør jævnligt i gryden undervejs.
- Fisk vaniljestangen og citronskrællerne op af risengrøden og sæt den på køl i mindst 2 timer, til den er helt kold.
- Smut mandlerne og hak dem fint.
- Pisk Uartig Fløde (Fløde 48%) til blødt skum. Vær forsigtig med at overpiske, da fløden fortsætter med at sætte sig, efter du er holdt op med at piske.
- Vend forsigtigt hakkede mandler og flødeskum i den kolde risengrød.
- Server straks eller pak den lufttæt ind og stil den på køl indtil servering.