Uartig risalamande

8 portioner Forberedelse: 1 t., køletid: 2 t.

Ingredienser

1 vaniljestang
2 strimler økologisk citronskal
150 g grødris
1 L Årstidsmælk
75 g sukker
1 nip salt
50 g mandler
2,5 dl Uartig Fløde (Fløde 50%)

Den klassiske danske juledessert, her i en opdateret, uartig udgave med fuldfed fløde, masser af vanilje og syrlig citronskal.

Tilberedning

  1. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret.
  2. Skræl to brede strimler citronskal med en skrællekniv.
  3. Bring ris, mælk, sukker, vaniljesukker, vaniljestang, citronskal og salt i kog under låg. Tag låget af gryden og lad det simre uden låg i 30-45 minutter indtil risengrøden er lind og risene er tilberedte. Rør jævnligt i gryden undervejs.
  4. Fisk vaniljestangen og citronskrællerne op af risengrøden og sæt den på køl i mindst 2 timer, til den er helt kold.
  5. Smut mandlerne og hak dem fint.
  6. Pisk Uartig Fløde til blødt skum. Vær forsigtig med at overpiske, da fløden fortsætter med at sætte sig, efter du er holdt op med at piske.
  7. Vend forsigtigt hakkede mandler og flødeskum i den kolde risengrød.
  8. Server straks eller pak den lufttæt ind og stil den på køl indtil servering.

Ældre indlæg Nyere indlæg