Flødekarameller med Saltet Smør og rosmarin

Undgå at skærmen slukker

15-20 stk.  2 t.

Ingredienser

75 g Saltet Smør

200 g Uartig Fløde (Fløde 48%)

150 g sukker

150 g lys sirup

2 store stængler rosmarin

Flagesalt

Udstyr

Kageramme 16x16 cm.

Tilberedning

1. Smør en 16x16 cm form med lidt smagsneutral olie.

 2. Hak lidt af rosmarinen helt fint og læg til side.

 3. Varm fløden til håndvarm sammen med resten af rosmarinen, tag den af varmen, og lad den trække i mindst 1 time på køl. Fisk rosmarinen op af fløden.

 4. Varm fløde og smør op til kogepunktet, og tag det af varmen.

 5. Smelt imens glukosesirup og sukker i en tykbundet gryde ved lav varme til sukkeret er næsten opløst. Skru højt op for blusset, og kog sukkeret til det er 155°.

 6. Hæld den varme flødeblanding i sukkeret når det rammer 155°. Hæld fløden på ad 2-3 omgange, og pisk grundigt hver gang for at undgå klumper i karamellen.

 7. Kog flødekaramellen til 128° under konstant omrøring.

 8. Hæld den færdigkogte karamelmasse i formen, og lad den afkøle ved stuetemperatur i 30 minutter. Drys med hakket rosmarin og flagesalt, og skær karamellen i passende stykker. Opbevar karamellerne lufttæt på køl indtil servering.

 

 


Ældre indlæg Nyere indlæg