8 portioner ● Tilberedning: 10 + 15 minutter – tid i alt: 1 time
Ingredienser
Tærtedej
Fyld
Lynsyltet agurk
1 agurk
100 g vand
100 g sukker
100 g eddike
3 kviste frisk oregano
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær det kolde smør i store tern og put dem i en foodprocessor/mixer sammen med hvedemel og salt. Mix i cirka 30 sekunder på fuld styrke, tilsæt derefter 10 g vand og mix i yderligere 30 sekunder.
Få dejen over i formen og tryk den jævnt ud og helt op på kanten. Sæt den på køl i 15 minutter.
Kog vand, sukker og eddike sammen til en syltelage til agurken. Lad lagen køle ned til højest 45 grader.
Del peberfrugten på langs, tag indmaden/kernerne ud, og læg dem på et bræt med bagepapir under. Bag i ovn i 15 minutter.
Tag tærtedejen ud, og prik huller i bunden med en gaffel (stik 10-12 gange). Bag den på 200 grader i forvarmet ovn i 10 minutter.
Skær enderne af agurken, og del den derefter i 3 lige store stykker. Bruge en kartoffelskræller til at skære lange tynde brede stykker af agurken.
Hæld agurkestykkerne, syltelagen og de friske oreganokviste i en plastikpose. Prøv at få så meget luft ud af posen som muligt, før den lukkes.
Når peberfrugten er bagt, skal skindet pilles af, og kødet skal blendes til en puré sammen med æg, mælk og fløde.
Kom tærtefyldet over i den forbagte tærteform, og smuldr Drunken Dog jævnt ud over. Bag den i ca. 25 minutter i midten af ovnen.
Skær passende stykker af tærten, og server med den lynsyltede agurk, garneret med frisk oregano.