Arme riddere med Guldklimp

Undgå at skærmen slukker

4 portioner Forberedelsestid: 30 min., Tilberedningstid: 30 min.

Ingredienser

Is med Guldklimp

4,5 dl Årstidsmælk
60 g æggeblommer
20 g glukosepulver
55 g sukker
100 g Guldklimp

Multebærsylt

300 g multebær
100 g sukker

Pandekagedej til arme riddere

2 dl Årstidsmælk
1 dl fløde

55 g sukker
70 g æg
1 g salt

4 skiver lyst brød
Guldklimp til anretning
Havsalt

Udstyr

Stavblender
Ismaskine eller Pacojet

Kombinationen af multebær og ost er en svensk klassiker, her i velsmagende samspil med arme riddere. Multebær kan somme tider findes på frost i danske supermarkeder, og ellers kan de erstattes med andre bær.

Tilberedning

Is med Guldklimp

  1. Kog mælken op i en gryde og tag den af varmen.
  2. Rør æggeblommer, sukker og glukosepulver sammen i en skål og tilsæt æggemassen i den varme mælk under omrøring.
  3. Varm blandingen af mælk og æggemasse op under omrøring til 84 grader. Tag gryden af varmen.
  4. Riv Guldklimp og tilsæt osten til ismassen, mens der blendes med stavblender. Frys ismassen i et Paco-bæger eller kør den på ismaskine.

Multebærsylt

  1. Mos multebær med sukker. Passér bærrene gennem en si og smid kernerne ud.
  2. Kog multebærrene op til 102 grader. Lad multebærsylten køle ned og kom den i en sprøjtepose frem til servering.

Arme riddere

  1. Rør alle ingredienserne til pandekagedejen sammen i en skål.
  2. Dyb brødskiverne i pandekagemassen og steg dem i smør på panden, til de er gyldne.

Anretning

  1. Fordel forsigtigt multebærsylten på de frisklavede arme riddere. Sørg for at det er fordelt på hele brødet.
  2. Læg en kugle is på toppen og riv en smule Guldklimp ud over. Top med lidt flagesalt og server straks.

Tips fra kokken
Brug gerne hvedebrød, som er til overs, men undlad at bruge fuldkornsbrød.

Relaterede produkter

Sold out
Sold out

Ældre indlæg Nyere indlæg