
10 portioner / 1 brød ● Forberedelsestid: 30 min., tilberedningstid: 25-35 min.
Ingredienser
4 modne bananer
75 g blødt Saltet Smør
70 g rørsukker (eller lign. fx kokossukker)
1 stk vaniljestang
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
4 æg
Et velsmagende og enkelt stykke bagværk, og en delikat tilføjelse til weekendens morgenmad. Når brødet ikke er nybagt, kan det med fordel serveres nyristet med tandsmør.
Tilberedning
- Pisk smør, sukker og vaniljekorn til en luftig masse.
- Pisk æggene i ét ad gangen.
- Mos bananerne, hvorefter de røres i.
- Bland hvedemel med bagepulver og rør det i dejen.
- Kom dejen i en rugbrødsform, beklædt med bagepapir eller smurt med smør.
- Flæk vaniljestangen og læg den på langs i midten af formen.
- Sæt i en forvarmet ovn ved 200 grader og bag i 25-35 minutter.
- Mærk med en kødnål om brødet er gennembagt.
- Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en bagerist.
- Ved servering skæres en skive af brødet pr. person og ristes. Det nyristede Banana bread serveres med en skive Saltet Smør på toppen.
Fif fra kokken:
Vaniljestangen, der lægges på toppen af brødet, er ikke blot til pynt. Den hjælper også med at styre, hvor brødet flækker i overfladen under bagningen.