
10 portioner ● 1 t.
Ingredienser
4 modne bananer
75 g blødt Unika Saltet Smør
70 g rørsukker (eller lign. fx kokossukker)
Korn fra ½ vaniljestang
100 g hvedemel
50 g fuldkornsmel
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
½ tsk stødt tørret ingefær (kan udelades)
4 æg
Tilberedning
Pisk smør, sukker og vaniljekorn til en luftig masse.
Pisk æggene i.
Mos bananerne, hvorefter de røres i.
Bland fuldkornsmel med bagepulver, kanel samt stødt ingefær og rør det i dejen.
Rør til sidst hvedemelet i.
Kom dejen i en rugbrødsform, beklædt med bagepapir eller smurt med smør.
Sæt i en forvarmet ovn ved 200 grader og bag i 25-35 minutter.
Mærk med en kødnål om brødet er gennembagt.
Tag den ud af formen og lad brødet køle af på en bagerist.
Ved servering skæres 1-2 skiver af brødet pr. person og ristes.
Det nyristede Bananabread serveres med en skive Unika Saltet Smør på toppen.