
12 portioner ● 1 t.
Ingredienser
Dej
250 g hvedemel
1 tsk. stødt kardemomme
1 dl lunken ESSENS Årstidsmælk
½ pakke gær
1 æg
1 spsk. rørsukker
Appelsinremonce
Fyld og pynt
Tilberedning
Appelsinremonce:
Kog en hel appelsin i vand ca. 1 time og afkøl.
Blend derefter med mandler til ensartet masse og tag ca. 1/3 fra til flødefyldet.
Til resten tilsættes rørsukker og smør. Dette er din appelsinremonce.
Boller:
Smør, mel og kardemomme smuldres sammen.
Lunken mælk, gær, æg og sukker piskes let sammen.
De to blandinger æltes godt sammen og hviler ca 1 time.
Rul bolledejen ud og del i 12 kvadrater, der foldes om en generøs klat fyld + et lille stykke chokolade.
Efterhæv og bag ved 200 grader til gyldne og bagte.
Når bollerne er kommet ud kommes revet chokolade på toppen.
Fyld:
Pisk ESSENS Fløde til skum og smag til med gemte appelsin-mandelblandingen og flormelis efter behag.
Servering:
Flæk de afkølede boller. Sprøjt appelsinflødeskummet ud på nederste halvdel og sæt toppen på igen.