12 portioner ● 1 t.
Ingredienser
Dej
75 g Saltet Smør
250 g hvedemel
1 tsk. stødt kardemomme
1 dl lunken Årstidsmælk
½ pakke gær
1 æg
1 spsk. rørsukker
Appelsinremonce
Fyld og pynt
Tilberedning
Appelsinremonce:
- Kog en hel appelsin i vand ca. 1 time og afkøl.
- Blend derefter med mandler til ensartet masse og tag ca. 1/3 fra til flødefyldet.
- Til resten tilsættes rørsukker og smør. Dette er din appelsinremonce.
Fastelavnsboller:
- Smør, mel og kardemomme smuldres sammen.
- Lunken mælk, gær, æg og sukker piskes let sammen.
- De to blandinger æltes godt sammen og hviler ca 1 time.
- Rul bolledejen ud og del i 12 kvadrater, der foldes om en generøs klat fyld + et lille stykke chokolade.
- Efterhæv bollerne i 45 minutter og bag dem i 10 minutter ved 200 grader til de er gyldne og bagte.
- Lad bollerne køle af på en rist.
Fyld:
- Pisk Uartig Fløde (Fløde 48%) til skum og smag til med gemte appelsin-mandelblandingen og flormelis efter behag.
Servering:
- Flæk de afkølede boller.
- Temperér chokoladen og fordel den på den øverste halvdel af bollerne.
- Sprøjt appelsinflødeskummet ud på nederste halvdel og sæt toppen på igen.