2 formbrød ● Forberedelsestid: 5 t., Tilberedningstid: 45 min.
Ingredienser
Fordej
130 g hvedemel
235 g Årstidsmælk, ca 32-38°C
40 g gær
Dej
400 g æg
20 g salt
40 g sukker
870 g hvedemel
240 g Saltet Smør
Stuetempereret smør til at smøre formen
Æg til pensling
Brioche er blødt og luftigt brød bagt med æg og masser af smør. Skær tykke skriver af brødet og brug det til sandwich, toast eller som ekstra lækkert morgenbrød.
Tilberedning
- Bland mel, mælk og gær til en jævn dej.
- Dæk fordejen til og lad den stå i 30-45 minutter til den danner bobler.
- Tilsæt æg, sukker og salt til fordejen og rør det til en glat masse, gerne ved hjælp af en køkkenmaskine med fladmikser.
- Tilsæt det resterende mel og rør dejen til alt melet er blandet rundt. Lad dejen hvile i 5 minutter.
- Skift nu fladmikseren ud med en dejkrog.
- Tilsæt alt smørret på én gang og rør dejen på middel hastighed indtil alt smørret er indarbejdet i dejen.
- Ælt nu på lav hastighed i 7-10 minutter til dejen slipper skålens sider.
- Dæk dejen til og lad den hæve i 1,5-2 timer eller til den har dobbelt størrelse. Dejen kan også dækkes med plastfilm og stilles på køl natten over.
- Smør to brødforme godt med det stuetempererede smør.
- Del dejen i to lige store dele og form dem til to, flade rektangler, der er næsten ligeså brede som brødformenes længde. Fold eventuelle hjørner ind for at få helt lige kanter.
- Rul nu begge dejens langsider ind mod hinanden til de mødes på midten og dejen har en lang, rund form.
- Læg de to formede deje i brødformene med samlingerne ned ad.
- Dæk brødene til og lad dem hæve i ca. 2 timer til de næsten fylder hele formen.
- Tænk ovnen og varm den op til 180°C.
- Pensl brødene med sammenpisket æg og bag dem i 35-45 minutter eller til overfladen er gylden og kernetemperaturen er på mindst 88°C.
- Tag brødene ud af formene og lad dem køle af på en bagerist.