1 glas ● 1 t. 15 min.
Ingredienser
300 g cocktailtomater eller cherrytomater
1 tsk salt
1 tsk sukker
Olivenolie
De confiterede cocktailtomater holder sig længe og kan bruges i salater, i sandwich, som topping eller som tilbehør til et måltid. Kan du ikke få fat i cocktailtomater, kan cherrytomater også bruges.
Tilberedning
- Tænd ovnen på 100°C.
- Skær forsigtigt et lille kryds i toppen af hver tomat for at kunne få skindet af.
- Blanchér tomaterne i kogende vand i 10 sekunder og kom dem straks herefter i en skål med iskoldt vand.
- Træk skindet af tomaterne ved hjælp af en lille kniv.
- Krydr tomaterne med salt og sukker.
- Læg tomaterne i et ovnfast dag og dryp med lidt olivenolie.
- Bag tomaterne i en time med ovnlågen på klem, så væsken kan fordampe og tomaterne kan få deres halvtørre konsistens og smag. Brug for eksempel en træslev, som du sætter mellem ovnen og ovnlågen.
- Kom tomaterne i et rent glas og hæld olivenolie over til alle tomater er dækket.
- Tomaterne kan holde sig i flere måneder på køl.