
Caféklassikeren, lavet med stegte østershatte i stedet for kylling. Dressingen laves på klassisk vis med ansjoser, men med Havgus 24 i stedet for parmesan. De stegte svampe giver retten kontrast og tekstur, mens Havgus 24 tilfører fylde og smag. Ønskes en helt vegetarisk udgave, kan ansjoserne undlades.
Tilberedning
- Blend hvidløg, sennep, hvidvinseddike, æggeblomme, ansjosfilet, vand og 15 g Havgus 24 sammen til en ensartet masse.
- Tilsæt rapsolie i en tynd stråle og smag til med salt og peber.
- Skær brødet i mindre stykker og bag det i ovnen til det bliver sprødt. Ca. 5-6 min. ved 200 grader.
- Steg østershatte på panden, evt. i lidt olie, og krydr med salt og peber.
- Riv salaten i mindre stykker og læg i bunden af en stor serveringsskål.
- Halver cherrytomaterne.
- Hæld dressingen udover og kom herefter østershatte, cherrytomater og croutoner udover. Slut af med 30 g revet Havgus 24.
Næringsdeklaration
Næringsindhold | Pr. 100 g | Pr. person | E% |
Energi (kj/kcal) |
375 kj / 90 kcal |
2173 kj/ 519 kcal |
- |
Fedt |
4 g |
24 g |
40 E% |
- mættet fedt |
1 g |
6 g |
10 E% |
- monoumættet fedt |
1 g |
8 g |
13 E% |
- polyumættet fedt |
1 g |
5 g |
9 E% |
Kulhydrat |
9 g |
51 g |
44 E% |
Kostfibre |
2 g |
11 g |
4 E% |
Protein |
4 g |
21 g |
16 E% |
Salt |
0,5 g |
2 g |
- |