Cæsar salat med havgus 24

2 personer

Ingredienser

1 fed (3 g) hvidløg

1 tsk (5 g) dijonsennep

1 tsk (5 g) hvidvinseddike

1 æggeblomme

2 (12 g) ansjosfileter

1 tsk vand

15 g Havgus 24

20 g rapsolie

150 g hvidt brød

300 g romaine salat

250 g cherrytomater

200 g østershatte

30 g Havgus 24

Cæsar salat er en klassiker på de fleste caféer, og den er ofte meget energitæt. Denne udgave er vegetarisk og det var målet at sørge for, kyllingen ikke mangler. Det har vi opnået ved at stege østershatte i skiver, til de får en flot, gylden stegeskorpe, det giver kontrast og en tekstur, der leder tankerne mod stegt kylling. Derudover er der ansjoser i dressingen, og parmesanen er skiftet ud med Havgus 24. I salaten kan du virkelig opleve Havgus 24’s egenskaber, og den fylde og smag, osten tilfører.

Tilberedning

  1. Blend hvidløg, sennep, hvidvinseddike, æggeblomme, ansjosfilet, vand og 15 g. Havgus 24 sammen til en ensartet masse.
  2. Tilsæt rapsolie i en tynd stråle og smag til med salt og peber.
  3. Skær brødet i mindre stykker og bag det i ovnen til det bliver sprødt. Ca. 5-6 min. ved 200 grader.
  4. Steg østershatte på panden, evt. i lidt olie, og krydr med salt og peber.
  5. Bræk salaten i mindre brud og læg i bunden af en stor serveringsskål.
  6. Halver cherrytomaterne.
  7. Hæld dressingen udover og kom herefter østershatte, cherrytomater og croutoner udover og slut af med 30 g revet Havgus 24.

Næringsdeklaration

Næringsindhold Pr. 100 g Pr. person E%

Energi (kj/kcal)

375 kj / 90 kcal

2173 kj/ 519 kcal

-

Fedt

4 g

24 g

40 E%

- mættet fedt

1 g

6 g

10 E%

- monoumættet fedt

1 g

8 g

13 E%

- polyumættet fedt

1 g

5 g

9 E%

Kulhydrat

9 g

51 g

44 E%

Kostfibre

2 g

11 g

4 E%

Protein

4 g

21 g

16 E%

Salt

0,5 g

2 g

-


Ældre indlæg Nyere indlæg