Pizza med Gammel Knas Creme og kartoffel

Ingredienser

Den “næsten perfekte” pizzadej

2 pizzabunde Forberedelsestid: minimum 24 timer, Tilberedningstid 30 min.

153 g durum

153 g Tipo 00

8 g fint salt

50 g surdej

4 g rapskimolie

200 g lunken vand

Pizza med Gammel Knas Creme og kartoffel

2 pizza'er  Forberedelsestid: 30 min., Tilberedningstid 10 min.

1 portion af den "næsten perfekte" pizzadej

200 g aspargeskartofler

150 g Gammel Knas Creme (Ta Gammel Knas cremen ud af køleskabet i god tid eller varm den forsigtigt i mikroovnen for at gøre den lettere at smøre på.)

1 kvist rosmarin

2 spk. Brunet smør

Salt og peber

Gammel Knas og kartofler giver en syndig version af den klassiske udgave med mascarpone, dog med mere dybde og kant samt den parfumerede rosmarin.  

Tilberedning

Den "næsten perfekte" pizzadej

  1. Vand og surdej røres sammen og tilsættes de resterende ingredienser for derefter at hvile i 10 minutter.
  2. Dejen æltes derefter til homogen og deles i to.
  3. De to dejstykker formes til kugler og hæves tildækket på køl i minimum 24 timer og gerne 72 timer.

Pizza med Gammel Knas Creme og kartoffel

Anvend en bagesten for det bedste resultat, men du kan også godt bage pizza'erne i ovnen uden en bagesten.

  1. Ovnen tændes på maksimum varme og en bagesten placeres i bunden.
  2. Kartoflerne skæres ud i millimeter tynde skiver.
  3. Smør og rosmarin varmes op på en pande og de tynde kartoffelskiver tilsættes og steges ved svag varme til næsten møre og krydres med salt og peber.
  4. Pizzadejen formes, smøres med Gammel Knas Creme og halvdelen af kartoffelskiverne fordeles jævnt udover pizzabunden.
  5. Bag den på bagestenen i små 10 minutter til den er sprød og har fået farve.
  6. Drys med ekstra sort peber.

Ældre indlæg Nyere indlæg