Grøn Gammel Knas

6 portioner

Ingredienser

Vi har rørt Gammel Knas blød med persille og serverer ham på sprødt, smørstegt kernerugbrød, med sveskepure og æble med brunet smør. Velegnet som predessert.

Sveskepure

150 g svesker uden sten

5 dl. god æblemost

Æble-smør

4 æbler f.eks. Elstar

100 g brunet smør af Arla Unika Saltet Smør

evt. sukker og salt

Grøn Gammel Knas

200 g Gammel Knas

50 g persilleblade

vand

Rugbrød

Smørstegt rugbrød, gerne med kerner/nødder

Tilberedning

Sveskepure:

Læg evt. svesker i blød i æblemosten dagen før.

Sveskerne simres møre i æblemosten og reduceres ind til ca. 1/3.

Massen blendes og sigtes evt.

Kom på sprøjtepose.

 

Æble med brunet smør:

Æblerne skrælles og befries for kernehuset.

Koges møre i bunet smør og blendes.

Smages evt. til med sukker og salt.

Kom på sprøjtepose.

 

Grøn Gammel Knas:

Laves kort før servering.

Blend persille til pure evt. med 1-2 spsk. vand.

Tilsæt smuldret Gammel Knas.

Blend til ensartet lun masse. Bedst på termomixer. Alternativt sluk blenderen og fordel med dejskraber ind i mellem.

Tilsæt evt. lidt vand undervejs.

Når temperatur og konsistensen er rigtig kommes på sprøjtepose og anrettes.

 

Anretning:

Anret f.eks. som på foto.


Ældre indlæg Nyere indlæg