
6 portioner
Ingredienser
Vi har rørt Gammel Knas blød med persille og serverer ham på sprødt, smørstegt kernerugbrød, med sveskepure og æble med brunet smør. Velegnet som predessert.
Sveskepure
150 g svesker uden sten
5 dl. god æblemost
Æble-smør
Grøn Gammel Knas
Rugbrød
Smørstegt rugbrød, gerne med kerner/nødder
Tilberedning
Sveskepure:
Læg evt. svesker i blød i æblemosten dagen før.
Sveskerne simres møre i æblemosten og reduceres ind til ca. 1/3.
Massen blendes og sigtes evt.
Kom på sprøjtepose.
Æble med brunet smør:
Æblerne skrælles og befries for kernehuset.
Koges møre i bunet smør og blendes.
Smages evt. til med sukker og salt.
Kom på sprøjtepose.
Grøn Gammel Knas:
Laves kort før servering.
Blend persille til pure evt. med 1-2 spsk. vand.
Tilsæt smuldret Gammel Knas.
Blend til ensartet lun masse. Bedst på termomixer. Alternativt sluk blenderen og fordel med dejskraber ind i mellem.
Tilsæt evt. lidt vand undervejs.
Når temperatur og konsistensen er rigtig kommes på sprøjtepose og anrettes.
Anretning:
Anret f.eks. som på foto.