6 portioner ● Forberedelsestid: 24 t., Tilberedningstid: 30 min.
Ingredienser
Sveskepuré
150 g svesker
5 dl god æblemost
Æblesmør
4 æbler, f.eks. Elstar
100 g brunet smør af Saltet Smør
Sukker
Salt
Grøn Gammel Knas
200 g Gammel Knas
50 g persille
Vand
6 skiver rugbrød, gerne med kerner eller nødder
Smør til stegning
Gammel Knas rørt blød med persille og serveret på sprødt, smørstegt rugbrød sammen med sveskepuré og æblesmør. Servér den grønne Gammel Knas som snack eller pre-dessert.
Tilberedning
Sveskepure
- Læg sveskerne i blød i æblemosten dagen før.
- Næste dag simres sveskerne i æblemosten, til de er møre.
- Reducér æblemosten ind til ca. 1/3.
- Blend herefter massen og sigt den evt.
- Kom massen på sprøjtepose og opbevar den på køl indtil servering.
Æblesmør
- Æblerne skrælles og befries for kernehuset.
- Kog æblerne møre i det brunede smør.
- Blend smør og æbler til en ensartet masse og smag til med sukker og salt.
- Kom massen på sprøjtepose og opbevar den på køl indtil servering.
Grøn Gammel Knas
Lav den grønne Gammel Knas kort før servering.
- Start med at blende persillen til puré med 1-2 spsk. vand.
- Tilsæt smuldret Gammel Knas og blend til ensartet masse. Sluk blenderen ind i mellem og skrab siderne ned med en dejskraber. Massen må gerne blive lidt lun.
- Tilsæt evt. mere vand undervejs for en jævn masse.
- Når konsistensen er rigtig, kommes massen på sprøjtepose og anrettes sammen med de øvrige elementer.
Anretning
Steg skiverne af rugbrød i smør på panden. Anret dem med toppe af grøn Gammel Knas, sveskepuré og æblesmør, og servér straks.