4 portioner ● Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 20 min.
Ingredienser
8 dl grønsags- eller hønsefond
1 fintsnittet porre
2 stilke bladselleri i skiver
2 gulerødder i halve skiver
1 pastinak i halve skiver
2 dl perlebyg
2 dl De Puy linser
1 tsk. stødt gurkemeje
40 g Høgelundgaard 12
4-5 stilke palmekål i strimler
Salt
Peber
Når det er koldt og trist udenfor, er der ikke noget bedre end at blive varmet op indefra af en fyldig suppe, og gerne i godt selskab. Denne suppe bør laves i større portioner og spises over flere dage, da den bliver bedre og bedre som dagene går. En sådan suppe skulle efter sigende – ifølge gamle skrøner – peake på tredjedagen.
Tilberedning
- Kog fonden op og tilsæt porre, bladselleri, gulerødder, pastinak, perlebyg, linser og gurkemeje.
- Kog i ca. 15 min.
- Når perlebyggen er mør, smages suppen til med Høgelundgaard 12, salt og peber.
- Tilsæt palmekålen og giv suppen et hurtigt opkog.
- Serveres rygende varm, evt. med surdejsbrød.