Mac ’n cheese med Efterglød

4 portioner Forberedelsestid: 20 min., Tilberedningstid: 1 t.

Ingredienser

Mornaysauce

1 liter Årstidsmælk
200 ml Uartig Fløde (Fløde 48%)
1 fed hvidløg, hakket
1 kvist timian
65 g usaltet smør
65 g hvedemel
350 g Efterglød, revet
Salt
Muskatnød
Peber

Hvidløgsrasp

100 g rasp, gerne panko
75 g Saltet Smør
1 fed hvidløg, hakket
1 kvist timian

Mac 'n' cheese

350 g tørret makaroni eller lignende pasta
250 g Efterglød, skåret i tynde stave

Opskriften er udviklet af Gustav Onnermark

Tilberedning

Mornaysauce

  1. Kog mælk og fløde op med det hakkede hvidløgsfed og timiankvisten. Tag gryden af varmen og lad blandingen trække i mindst 10 minutter før den sies.
  2. Smelt smørret i en kasserolle ved middel varme. Tilsæt melet og rør godt rundt til melbollen dufter af ristet brød og har fået en lidt mørkere farve.
  3. Tilsæt nu mælkeblandingen under konstant omrøring, så der ikke kommer klumper.
  4. Lad sovsen stå ved svag varme i ca. 10 minutter og rør omhyggeligt rundt imens, så den ikke brænder på.
  5. Tag sovsen af varmen og rør den revne ost i.
  6. Smag til med salt, friskkværnet peber og revet muskatnød.

Hvidløgsrasp

  1. Smelt smørret sammen med hvidløg og timian i en lille gryde eller stegepande.
  2. Lad det smeltede smør stå ved svag varme i 5 minutter, så smørret trækker smag fra hvidløg og timian.
  3. Tilsæt raspen og skru op til middel varme. Steg raspen til den er gylden og sprød.
  4. Si eventuelt overskydende smør fra og fjern hvidløget og timiankvisten.

Mac 'n' cheese

  1. Tænd nu ovnen på 220 grader.
  2. Kog pastaen al dente i saltet vand. 1-2 minutter kortere en den angivne tid på pakken er en god rettesnor.
  3. Bland den kogte pasta med mornaysaucen og fordel halvdelen i en ovnfast form.
  4. Fordel halvdelen af ostestavene ud over pastaen.
  5. Fordel nu resten af pastablandingen og herefter de sidste ostestave i formen.
  6. Bages i den forvarmede ovn i 15-20 minutter til retten har en fin, gyldenbrun farve. Fordel hvidløgsraspen over den bagte mac ’n cheese og giv det yderligere 5 minutter i ovnen før servering.

 

Relaterede produkter

Sold out
Sold out
Sold out
Sold out

Ældre indlæg Nyere indlæg