
Ingredienser
Dej
100 g Saltet Smør
200 g Årstidsmælk
1/2 tsk sukker (2 g)
100 g hvedemel
150 g æg (3 stk)
75 g revet Gnalling
50 g revet Havgus 12
Topping 1:
125 g Kefirfløde
50 g Tomatmarmelade
50 g Gnalling i tynde flager
Topping 2:
125 g Double Fraiche
40 g caviar
Fremgangsmåde:
1. Forvarm ovnen til 200° C (alm. varme). Beklæd to bageplader med bagepapir.
2. Smelt smør, sukker og mælk sukker i en gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt mel og rør til en fast, ensartet dej uden klumper, der slipper grydens sider.
3. Sæt gryden tilbage på kogepladen på svag varme for at ’riste’ dejen i et par minutter.
4. Hæld dejen i en en røremaskine med fladt piskeris og rør den i to minutter. Pisk æggene let sammen og tilsæt dem dejen ad et par omgange.
5. Fortsæt med at røre i dejen i nogle minutter, så den bliver godt elastisk, glat og skinnende.
6. Tilsæt revet ost og rør til det er fordelt i dejen.
7. Sprøjt dejen ud i dutter på bagepladen, og lav et kryds (gittermønster) på toppen af hver gougère med en gaffel dyppet i vand.
8. Sæt bagpladen i ovnen og skru ned til 180° C (alm. varme) og bag dem i 15-18 minutter til er jævnt lysebrune.
9. Lad dem køle kortvarigt og pynt med toppings. Servér straks.